Anubias Anubias congensis

Kongo spjutblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Anubias "congensis" är också känd under namnet Anubias afzelii inom akvaristik och är mycket uppskattad på grund av sina låga krav. Denna Anubias kommer ursprungligen från flodbanker i Savannah-regionen i nordvästra Afrika. Den här 30-40 cm höga perchiplantan är perfekt för montering på rötter eller stenar i mitten eller bakgrunden av stora akvarier och tål mjukt till hårt vatten. Anubias congensis växer både under och över vatten i sin livsmiljö och kan till och med bli upp till en meter hög på land. Den är därför också lämplig för terrarier och paludarier. De fasta mörkgröna och elliptiska bladen på denna långsamt växande, robusta och ganska krävande akvarieväxt äts inte ens av växtätande fiskar. Denna Anubias behöver inte mycket ljus.

Anubias 'congenis' växer som en flerårig växt. Dess rhizom (den gröna tjocka rotstocken) växer dock inte alltid krypande längs substratet, utan kan ibland växa uppåt. Rhizomen planteras inte tillsammans med Anubias eftersom den kan ruttna i jorden. Det betyder att du bör binda eller limma fast Afzelius spjutblad på en akvarierot eller en dekorativ sten. Om du bara täcker de lätta rötterna som växer på sidorna med grus eller jord kan du också odla Anubias på botten, bara rotstocken måste definitivt sticka ut ur gruset eller jorden. Den kan ibland vara tjock som ett finger!

Akvarieväxten, som blir 35-40 cm hög, passar perfekt i mitten av akvarier som inte är för höga. Den lättskötta Anubias 'congenis' är inte kräsen när det gäller vattenvärden och växer ganska bra även i svagt ljus. På grund av den obehagliga smaken anses Anubias vara persikoskyddad. I akvariet är den en lättskött allroundare! Om du gödslar den främjar du dess tillväxt, så att den till och med kan börja blomma!

Förökningen av Afzelius' Spear Leaf är lika enkel som skötseln: det är bara att klippa av en bit med två blad och knyta ihop den. Klart.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Aquarebell Advanced GH Boost ger du ditt spjutblad den boost det behöver för att öka sin tillväxt.

Herkunft: Afrika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias congensis

1 kundrecension i alla språk

4,3 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (66%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (33%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder