Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo'.

New Large Pearl Grass

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den lättskötta Montecarlo-perlört Micranthemum sp. 'Montecarlo', som också säljs som Micranthemum tweediei eller Montecarlo-3, kommer ursprungligen från Sydamerika. Denna snabbväxande akvarieväxt gillar mjukt till medelhårt vatten. Den marktäckande växten, som blir 3 till ca 15 cm hög, kommer verkligen till sin rätt i akvariets för- eller mittplantering.

Den välväxande Montecarlo-perlört Micranthemum sp. 'Montecarlo' bildar ganska långa skott, men eftersom den växer på ett krypande sätt blir den inte särskilt hög och kan därför användas som marktäckare i förgrunden. Du kan också skapa riktigt fina, lösa effekter i mellangården med finbladig pärlört. Du kan till och med fästa den på rötter eller stenar och låta den växa överhängande - och på så sätt skapa en fantastisk och ovanlig effekt i ditt akvarium eller planterade akvarium.

De nedliggande skotten av Micranthemum sp. 'Montecarlo' bildar rötter vid stamknutarna, som sedan bildar en ny planta. För att föröka den är det bara att klippa av de tunna stjälkarna och plantera om dem med en pincett.

Den mycket finbladiga ljusgröna pärlört Micranthemum sp. 'Montecarlo' växer utmärkt i mjukt till medelhårt vatten. CO2 är nödvändigt tillsammans med en god tillförsel av näringsämnen för en kompakt tillväxt och fina färger. I medelstarkt till starkt ljus växer Montecarlo pärlört fint och kompakt, i svagt ljus har den en tendens att komma uppåt.

Du kan också köpa Montecarlo pärlört från Olibetta i butiken i en steril kopp från laboratoriet. Denna akvarieväxt har odlats från cellkulturer och är därför definitivt inte förorenad av skadliga ämnen. Den innehåller inga skadedjur, parasiter eller patogener och du kan därför använda den direkt i akvariet, även om du har känsliga akvarieindivider som dvärgräkor.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Montecarlo pärlört växer till en mycket tät matta i förgrunden. Du bör tunna ut den då och då så att växten inte stjäl sitt eget ljus. Om mattan blir för tjock kan den flyta upp, och det vill vi inte ska hända.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Normal
Placering: förgrund, Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Micranthemum sp. 'Montecarlo'.

8 kundrecensioner i alla språk

4,8 av 5 stjärnor
5 stjärnor
10 (83%)
4 stjärnor
1 (8%)
3 stjärnor
1 (8%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

12 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 8 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder