Anubias Micranthemum umbrosum

Rundbladigt pärlgräs

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den lättskötta pärlört Micranthemum umbrosum kommer ursprungligen från Sydamerika. Den snabbväxande akvarieväxten gillar mjukt till medelhårt vatten. Den marktäckande växten, som blir 3 till ca 15 cm hög, kommer verkligen till sin rätt i akvariets för- eller mittplanet.

Den välväxande pärlört Micranthemum umbrosum bildar ganska långa skott, men eftersom den växer på ett krypande sätt blir den inte särskilt hög och kan därför användas som marktäckare i förgrunden. Du kan också skapa riktigt fina, lösa effekter i mellangården med finbladig pärlört. Du kan till och med fästa den på rötter eller stenar och låta den växa överhängande - och på så sätt skapa en fantastisk och ovanlig effekt i ditt akvarium eller planterade akvarium.

De nedliggande skotten av Micranthemum umbrosum ger upphov till rötter vid stamknutarna, som sedan bildar en ny planta. För att föröka den är det bara att klippa av de tunna stjälkarna och plantera om dem med en pincett.

Den mycket finbladiga ljusgröna pärlört växer utmärkt i mjukt till medelhårt vatten. CO2, tillsammans med en god tillförsel av näringsämnen, är nödvändigt för kompakt tillväxt och fina färger. I medelstarkt till starkt ljus växer pärlört fint och lågt och kompakt, i svagt ljus tenderar den att komma upp.

Du kan också köpa umbrosum pearlwort från Olibetta i butiken i en steril kopp från laboratoriet. Denna akvarieväxt har odlats från cellkulturer och är därför definitivt inte förorenad av skadliga ämnen. Den innehåller inga skadedjur, parasiter eller patogener och du kan därför använda den direkt i akvariet, även om du har känsliga akvarieindivider som dvärgräkor.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Umbrosum växer till en mycket tät matta i förgrunden. Du bör tunna ut den ibland så att växten inte stjäl sitt eget ljus. Om mattan blir för tjock kan den flyta upp och det är inte vad vi vill.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Normal
Placering: förgrund, Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Micranthemum umbrosum

2 kundrecensioner i alla språk

4,3 av 5 stjärnor
5 stjärnor
5 (71%)
4 stjärnor
1 (14%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
1 (14%)

7 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder