Anubias Microsorum pteropus "Windeløv".

Windeløv java ormbunke

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mycket lättskötta Microsorum pteropus 'Windeløv', eller Windelovs java ormbunke, kommer från Sydostasien. Den här perchande växten växer från 10 till cirka 20 cm i höjd och är perfekt för att binda sig till rötter eller stenar i mellangården och tål mjukt till hårt vatten.

Javafjärnen Microsorum pteropus 'Windeløv' är en odlad form av javafjärnen från djungelströmmarna i Sydostasien. Den kännetecknas av vackra fransiga bladspetsar och ser i övrigt ut som en vanlig java ormbunke - dvs. den är också medelgrön och har relativt upprättstående blad som sitter på en rotstock.

Windelovs java ormbunke är tålig och ganska lätt att sköta. Den klarar sig fortfarande mycket bra i lågteknologiska akvarier med svagt ljus och behöver ingen koldioxidgödsling.

Microsorum pteropus 'Windeløv' är en typisk perchiplant, där rhizomet (den tjocka rotstocken) växer krypande på substratet. Plantera aldrig rhizomen eftersom den kan börja ruttna i substratet och plantan dör. Det är bäst att limma eller binda fast java ormbunken på en bit akvarierot eller på en sten som lämpar sig för akvarier. Om du vill plantera den, se till att rotstocken inte sitter fast i gruset eller jorden utan ligger ovanpå substratet.

Microsorum pteropus 'Windeløv' är lätt att hålla i och är en utmärkt perchväxt för rötter och stenar i akvariets mittplanteringar. Den tål nästan alla vattenvärden i sötvattensakvariet. Vad Windelovs java ormbunke verkligen behöver är dock kalium. Om det inte finns tillräckligt med kalium i akvarievattnet kommer Windelov java ormbunke att utveckla fula svarta fläckar på bladen. Detta påverkar främst det äldre bladverket.

Windelovs java ormbunke ger upphov till dotterplantor i bladspetsarna, som du helt enkelt kan ta bort och plantera om du vill föröka plantorna.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Naturligtvis kan du använda nylontråd för att fästa växterna, men jag kan rekommendera det snabbhärdande limmet Gel ProHaru Rapid från JBL som ett mindre komplicerat alternativ. Detta gör det enkelt och mycket snabbare att fästa java-färnen. Det förhindrar också att rhizomen kläms ihop.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Microsorum pteropus "Windeløv".

2 kundrecensioner i alla språk

4,8 av 5 stjärnor
5 stjärnor
9 (75%)
4 stjärnor
3 (25%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

12 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder