JBL ArtemioSet, Komplett

Levande foder för söt- och saltvattenfiskar

608 kr 760 kr -20%

(inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 1 set

Leverans senast torsdag, 20. juni om du beställer senast måndag klockan 00:00.

Bara 3 styck kvar på lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

 • Komplett uppfödningsset för levande föda
 • Säkerställer optimal tillväxt hos prydnadsfisken
 • Lätt att hantera

Artikelnr.: JBL-6106000, Innehåll: 1 set, EAN: 4014162610607

Beskrivning

JBL ArtemioSet + är ett komplett uppfödningsset för levande föda och består av en odlingsanordning med stativ och luftarpump, med vilken Artemia nauplii kan kläckas inom 24-48 timmar. För många unga fiskar är Artemia nauplii precis tillräckligt små för att ätas. Nykläckta Artemia nauplii är en oumbärlig levande föda för en lyckad fiskuppfödning med låga förluster. Med Artemia-ägg, till exempel JBL ArtemioPur (finns separat), kan dessa nauplii enkelt kläckas vid behov.

Det animaliska proteinet bidrar till optimal tillväxt och ett intakt immunförsvar. Det kan dock vara svårt att utfodra fiskar som är kräsna och vildfångade - levande föda är oftast det bästa sättet att utfodra dem. Mycket små ungfiskar måste först utfodras med encelliga organismer (paramecia) eller JBL NobilFluid tills de är tillräckligt stora för att klara av Artemia nauplii. JBL ArtemioPur tillsätts till en 2-3-procentig odlingslösning som förberetts med ett specialsalt som JBL ArtemioSal (finns separat) och luftas väl. Artemia-nauplierna kläcks sedan efter 24-48 timmar och kan ges till fiskyngel eller uppfödas i en odlingsbassäng.

I den här speciellt utformade trattformade inkubatorn kläcks Artemia nauplii effektivt och effektivt med stark luftning. Trattformen på inkubatorn garanterar att inga ägg kan fastna i hörn och att ett optimalt kläckningsresultat uppnås. Den kompletta uppsättningen innehåller alla delar som behövs för rationell uppfödning av nauplii:

Moderna trattformade inkubatorer med kupollock och stativ (väggmontering möjlig), uppsamlingstank och sil för att separera nauplierna från saltvatten för uppfödning. Pålitlig luftningspump och luftslang för omedelbar användning.

Tunnelns utformning som en kläckningsbehållare med integrerad avloppsventil i ett specialtillverkat stativ gör det enkelt och bekvämt att ta bort de kläckta Artemia-nauplierna. Inkubatorns form som en tratt, tillsammans med den kraftfulla ventilationen, möjliggör en maximal kläckning av nauplierna och därmed den mest effektiva utfodringen av ynglen.

Den kompletta uppsättningen kan enkelt utökas genom att ansluta ytterligare odlingsbehållare med stativ (JBL Artemio 1). Den genomtänkta konstruktionen av tanklocket gör det möjligt att använda många förlängningar med bara en luftpump. Genom att sätta upp flera odlingsbehållare vid olika tidpunkter kan man få en kontinuerlig tillförsel av känsliga unga fiskar med levande foder på begäran varje dag.

Användning:
JBL ArtemioPur Artemia-ägg inkuberas i en 2-3-procentig saltlösning. Detta görs bäst med JBL ArtemioSal (finns separat). Det här specialsaltet innehåller mikroalger som startföda och ett buffertsystem för att bibehålla ett optimalt pH-värde. Kläckning görs bäst i JBL ArtemioSet. Förutom ett specialdesignat odlingskärl och en luftningspump innehåller setet alla nödvändiga delar för en bekväm och effektiv kläckning. Fyll kärlet med 0,5 liter vatten och tillsätt 10-15 g (2 mätskedar) JBL ArtemioSal och 1-3 mätskedar JBL ArtemioPur Artemia-ägg efter behov. Med stark luftning och en temperatur på cirka 25 °C kläcks nauplierna på cirka 24 timmar. Vid en lägre temperatur är kläckningstiden motsvarande långsammare. Luftning är absolut nödvändigt och säkerställer optimala kläckningsresultat samt nödvändig syretillförsel. Efter kläckningen stänger du av luftningen.

Nuplierna samlas nu inom några minuter på botten av kärlet och de tomma äggskalet vid vattenytan. Beroende på vad du planerar att använda kan du nu sikta nauplierna och ge dem till dina fiskar eller föda upp dem separat.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL ArtemioMix är idealisk för att göra egna mängder professionellt levande foder som passar dina behov och för att ge unga fiskar bästa möjliga start i livet!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL ArtemioSet, Komplett

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder