Olibetta Natur Jord svart fin 2-3 mm

Underlag

388 kr

(129 kr / l, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 3L

Leverans senast måndag, 11. december om du beställer idag senast 09:30.

Bara 3 styck kvar på lager

Leverans före jul: Beställ senast tors, 14. dec kl 23:59. Mer information.

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • 100 % naturlig
  • Aktiv akvariejord
  • Med växtnäringsämnen
  • Lätt att använda

Artikelnr.: AQD-G 071, Innehåll: 3 l, EAN: 3602290006792

Beskrivning

Den finkorniga svarta NatureSoil från Oliver Knott består uteslutande av naturliga jordarter som bearbetas maskinellt till jordkorn och sedan bränns vid relativt låga temperaturer för att få en fastare struktur. Det här aktiva substratet har utvecklats på uppdrag av Oliver Knott för växtakvarier. Den förgödda jorden förser dina vattenväxter med alla viktiga näringsämnen via rötterna, vilket ger intensivt ljusa bladfärger, stark och hälsosam tillväxt och ett livligt utseende. Förutom Oliver Knotts NatureSoil behöver du inget annat för att inrätta ditt akvarium - inga pulver eller pellets och ingen komplicerad substratuppsättning - lägg bara till det i akvariet och sätt igång.

Den finkorniga svarta NatureSoil är lämplig för avancerade akvarister och växtakvarister såväl som för nybörjare inom akvarie- och växtakvaristik. Denna växtjord minskar vattnets hårdhet och sänker aktivt pH-värdet. Många av de akvarieväxter som vanligtvis används i hobbyen föredrar mjukt och lätt surt vatten - NatureSoil från Oliver Knott är perfekt! NatureSoil är också mycket lämplig som akvariesubstrat för akvariefiskar och räkor som behöver mjukt vatten, eftersom den sänker pH-värdet till ett svagt surt värde under 7 och sänker karbonathårdheten.

Granulaten av den finkorniga svarta NatureSoil, som bakas vid låg temperatur, är stabila i vatten och sönderfaller inte ens efter lång tid i akvariet. NatureSoil gör vattnet i akvariet klart och kan binda främmande ämnen och göra dem ofarliga. Den finare jordgranulatet är mycket lämpligt som toppskikt över ett lager grövre jord i akvariet, där förgrundsrötterna kan växa bra, eller som substrat i en nanotank.

Tack vare jordkornens form får växtrötterna alltid tillräckligt med syre och näringsämnen, och jorden packas inte ihop. Effekten av Soil förstärks om du kombinerar NatureSoil med ett jordfilter eller en jordluftare. Det goda flödet stöder bakterieaktiviteten i jorden och hjälper de viktiga filterbakterierna att bryta ned föroreningarna i akvarievattnet. NatureSoil säkerställer därmed en jämn biologisk stabilitet i vattenvärdena.

Oliver Knotts NatureSoil kan också användas i filtret som filtermedium. Även där utvecklar den aktiva jorden sina användbara egenskaper och mjukar upp vattnet.

Vad är den ungefärliga mängden NatureSoil du behöver för ditt akvarium?

  • 60 cm: 10 liter
  • 80 cm: 15 liter
  • 100 cm: 25 liter
  • 120 cm: 30 liter

Observera att Active Soil inte behöver sköljas ur före användning i akvariet. Hårt kranvatten kan orsaka fluktuationer i vattenhårdhet och förändringar i pH-värdet när man byter vatten. Räkor kan vara mycket känsliga för dessa fenomen. I ett planterat akvarium med NatureSoil med räkor är det därför bättre att använda osmosvatten och ett härdningssalt för mjukt akvarievatten, t.ex. SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+, om kranvattnet är hårt. Akvarieväxter och akvariefiskar skadas vanligtvis inte av sådana kortvariga fluktuationer.

Rubbande eller grävande fiskar som Corydoras, vissa L-malar och även abborre kan röra om jorden så mycket att de upprörda partiklarna permanent grumlar vattnet. Dessa fiskar är därför inte särskilt lämpade för en saltvattensbassäng.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Jag utvecklade min NatureSoil på grund av min passion för växtakvaristik. Här har vi en jordprodukt som är mycket enkel att använda, så det är verkligen bara att sätta i och plantera: Häll bara jordmassan i ditt akvarium, sprid ut den och modellera den, fukta den lite och börja designa - så enkelt!

Marken (Hersteller): Olibetta

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Olibetta Natur Jord svart fin 2-3 mm

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: