Anubias Anubias barteri sp. "mini".

Akvarieväxt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Anubias barteri sp. 'mini' har bara varit känd inom akvaristik under en kort tid och är mycket uppskattad av akvarister på grund av sin lilla storlek. Den finns även under namnen Petite eller Bonsai. Denna Anubias kommer från Väst- och Centralafrika. Den här perchande växten växer till en höjd av endast 3-4 cm och är perfekt för att binda upp på rötter eller stenar i förgrunden eller i mitten av nanoakvarier och tål mjukt till hårt vatten. Den ursprungliga formen av den här sorten är den dvärgiga spjutbladiga Anubias barteri var. nana från Afrikas tropiska träsk. Anubias barteri sp. 'mini' är en sort som producerar mycket små blad med en diameter på bara 1 cm. De fasta mörkgröna bladen på denna långsamt växande, robusta och ganska krävande akvarieväxt är inte heller lätta att gnaga av växtätande fiskar. Denna Anubias behöver inte mycket ljus.

Anubias barteri sp. 'mini' växer som en perchväxt. Dess rhizom (den gröna tjocka rotstocken) växer dock inte alltid krypande längs substratet, utan kan ibland växa uppåt. Rhizomen planteras inte tillsammans med Anubias eftersom den kan ruttna i jorden. Det betyder att det är bäst att binda eller limma fast bonsai dvärgspjutbladet på en akvarierot eller en dekorativ sten. Om du bara täcker de lätta rötterna som växer på sidorna med grus eller jord kan du också odla Anubias på botten, bara rotstocken måste sticka ut ur gruset eller jorden.

Akvarieväxten, som blir 3-4 cm hög och upp till 8 cm bred, ser mycket bra ut i förgrunden i små nanoakvarier. Den lättskötta Anubias barteri sp. 'mini' är inte kräsen när det gäller vattenvärden och växer ganska bra även i svagt ljus. På grund av den obehagliga smaken anses Anubias vara persikoskyddad. I akvariet är den en lättskött allroundare! Om du gödslar den främjar du dess tillväxt, så att den till och med kan börja blomma!

Det är lika enkelt att dyrka bonsai dvärgärtsbladet som att ta hand om det: det är bara att klippa av en bit med två blad på och knyta ihop den. Klart.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med lite tålamod kan du till och med få din bonsai dvärgspjutblad att blomma med Aquarebell Micro Basic Iron!

Herkunft: Afrika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias barteri sp. "mini".

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder