Anubias Anubias barteri var. nana

Dvärg Spjutblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Anubias barteri sp. 'nana' har bara varit känd inom akvaristik under en kort tid och är mycket uppskattad av akvarister på grund av sin ringa storlek. Denna Anubias kommer ursprungligen från Kamerun. Den här perchande växten växer till en höjd av endast 8-12 cm och är perfekt för att binda upp på rötter eller stenar i förgrunden eller i mitten av nanoakvarier och tål mjukt till hårt vatten. Den ursprungliga formen av denna sort är ännu inte känd, men den har odlats och distribuerats av Tropica sedan 1970. Anubias barteri var. 'nana' har sitt ursprung i snabbt strömmande djungelbäckar i Afrika. Andra sorter av dvärgspjutbladet är "Petite" och "Bonsai", men även "Mini". De fasta mörkgröna bladen på denna långsamt växande, robusta och ganska krävande akvarieväxt äts inte ens av växtätande fiskar. Denna Anubias behöver inte mycket ljus.

Anubias barteri sp. 'nana' växer som en perchväxt. Dess rhizom (den gröna tjocka rotstocken) växer dock inte alltid krypande längs substratet, utan kan ibland växa uppåt. Rhizomen planteras inte tillsammans med Anubias eftersom den kan ruttna i jorden. Det betyder att det är bäst att binda eller limma fast dvärgspjutbladet på en akvarierot eller en dekorativ sten. Om du bara täcker de lätta rötterna som växer på sidorna med grus eller jord kan du också odla Anubias på botten, bara rotstocken måste sticka ut ur gruset eller jorden.

Akvarieväxten, som blir 8-12 cm hög, passar utmärkt i mitten av akvarier som inte är för höga. Den lättskötta Anubias barteri sp. 'nana' är inte kräsen när det gäller vattenvärden och växer ganska bra även i svagt ljus. På grund av den obehagliga smaken anses Anubias vara persikoskyddad. I akvariet är den en lättskött allroundare! Om du gödslar den främjar du dess tillväxt, så att den till och med kan börja blomma!

Förökningen av dvärgspjutbladet är lika enkel som skötseln: klipp bara av en bit med två blad på och knyt ihop den. Klart.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Med Aquarebell Makro Spezial N förser du ditt dvärgspjutblad med viktiga näringsämnen och ger det något att äta!

Herkunft: Afrika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias barteri var. nana

1 kundrecension i alla språk

4,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (40%)
4 stjärnor
2 (40%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
1 (20%)
1 Stjärnor
0 (0%)

5 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder