Anubias Bucephalandra sordidula

Akvarieväxt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den relativt lättskötta Bucephalandra sordidula kommer från ön Borneo och tål mjukt till hårt vatten. Den kan också hittas i handeln felaktigt som Bucephalandra sp. Melawi, Titan eller Bukit Kelam/ Sintang. Den 5-7 cm långa fleråriga växten växer ganska bra på rötter eller stenar i akvariet. I sin livsmiljö finns den huvudsakligen i översvämmade områden och klarar därför strömmar mycket bra. Den tenderar att bilda täta mattor på grund av sina krypande och förgrenade rhizomer och kan växa både under vatten och i vatten och är därför också lämplig för terrarier och paludarier om den sprutas dagligen.

Med en god tillförsel av näringsämnen och extra koldioxidgödsling växer Bucephalandra sordidula bra och bildar ett krypande rhizom och långsträckta, smala och vågiga blad. Unga blad har en röd till kopparfärgad undersida, medan bladens undersida har en silverfärgad glans och en brunröd mittnerib. Blommorna som utvecklas kan vara rosa, men blomställningarna skiljer sig åt, vilket gör att de olika formerna kan hänföras till Bucephalandra sordidula.

Bucephalandra sordidula kan hållas i mjukt till hårt vatten. Den växer bra i medelljus, men klarar sig även bra med mindre ljus.

Bucephalandra hålls bäst uppbunden än planterad, eftersom rotstocken kan ruttna bort i akvariesubstratet. Det är bäst att ställa ut Bucephalandra på eller limma fast på dekorationer i akvariet, särskilt på rötter eller stenar. Bucephalandra sordidula kan förökas ganska bra genom att dela rhizomen. Det måste finnas minst 2-3 blad på varje bit.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Aquarebell Short Scissors kan du klippa rhizomen rent och smidigt utan att skada den och sedan kunna fortplanta dem!

Herkunft: Insel Borneo
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: förgrund, Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Bucephalandra sordidula

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
4 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

4 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder