Anubias Ceratopteris thalictroides

Sumatran ormbunke

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den relativt lättskötta Ceratopteris thalictroides, som i handeln kallas finbladig hornsärv, Sumatran ormbunke eller filigran ormbunke, kommer från Sydostasien och tål mjukt till hårt vatten. Rosettväxten, som blir ganska stor (15 till ca 70 cm), kommer verkligen till sin rätt i bakgrunden av akvariet.

Sumatranfåran från Sydostasien växer i biotopen i risfält och andra leriga vatten. Rosettplantan är extremt snabbväxande och blir ganska stor. Sumatragräset berövar därför algerna deras försörjning. Du kan plantera Ceratopteris thalictroides eller låta den flyta fritt i vattnet.

Finbladig hornsärv klarar sig utmärkt i mjukt till hårt vatten, med medelhögt ljus och utan koldioxidgödsling och växer fortfarande galet snabbt. De fina bladen är ljusgröna och kan variera mycket i form

Filigree fern ger upphov till dotterplantor vid den punkt där bladrosetten kommer ut ur substratet. Du kan helt klippa av dem och plantera om dem.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Du behöver egentligen inte plantera sumatrafärna. I inkörningsfasen av ett nytt akvarium rekommenderar jag gärna snabbväxande akvarieväxter som matar algerna direkt. Du kan till exempel låta en handfull sumatrafärjor flyta i akvariet och ta bort dem så snart dina andra akvarieväxter har vuxit in i akvariet. På så sätt behöver du inte plocka ut något och layouten förblir oförstörd.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Ceratopteris thalictroides

3,7 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (33%)
4 stjärnor
1 (33%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
1 (33%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder