Anubias Cryptocoryne beckettii viridifolia

Akvarieväxt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den relativt lättskötta Cryptocoryne beckettii 'viridifolia' (viridifolia = grönbladig), som i handeln även kallas Becketts näckros, kommer från Sri Lanka och tål mjukt till hårt vatten. Den 15-20 cm höga, gräsbildande rosettväxten kommer verkligen till sin rätt i akvariets för- och mellangrund.

De ljusgröna bladen på denna 15-20 cm höga Cryptocoryne sitter på rödbruna köttiga smala bladstjälkar. Detta gör den perfekt för förgrunds- och mellangrund i akvariet, där den bryter upp gräsmattaplanteringar och kan även användas som en gräsplanta.

Cryptocoryne beckettii 'viridifolia' introducerades först i handeln av företaget Anubias. Det är en rosettväxt när det gäller växtsättet. Med koldioxid och god tillgång på näringsämnen växer den något snabbare i medelstarkt ljus än i lågteknologiska akvarier och tål mjukt till medelhårt vatten. Eftersom den också tar upp sina näringsämnen via rötterna bör den få rotgödsel direkt efter planteringen och sedan med jämna mellanrum.

Cryptocoryne beckettii 'viridifolia' förökar sig genom dotterplantor vid rosettans bas. Det är bara att klippa av dem och plantera dem, det är allt. Det är inte särskilt komplicerat, men eftersom växten växer så långsamt måste du ha tålamod.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med den 30 cm långa Aquarebell-pincetten kan du plantera din Cryptocoryne beckettii 'viridifolia' särskilt lätt i substratet!

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Reservdelar

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Cryptocoryne beckettii viridifolia

4,5 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (50%)
4 stjärnor
1 (50%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder