Anubias Cryptocoryne costata

Vit vattenlilja

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den relativt lättskötta Cryptocoryne costata finns också i handeln under namnet Cryptocoryne albida och tillhör gruppen Cryptocoryne crispatula. Den vita vattenliljan kommer från Myanmar och Thailand och tål mjukt till hårt vatten. Den 15-20 cm höga, gräsformande rosettväxten ser riktigt bra ut i akvariets för- och mellangrund.

Den bildar smala och lansettlika ljusgröna blad med lätt vågiga bladkanter, som sitter på smala gröna bladstjälkar. Detta gör den perfekt som förgrunds- och mellangrund i akvariet, där den bryter upp gräsmattor och kan till och med användas som en gräsplant.

Cryptocoryne costata är en vacker akvarieväxt med delvis vitaktiga och tvinnade högblad, vars insida kan vara gråvit och ha lila fläckar. Det är en rosettväxt när det gäller växtsättet. Med koldioxid och god tillgång på näringsämnen växer den något snabbare i medelstarkt ljus än i lågteknologiska akvarier och tål mjukt till medelhårt vatten. Eftersom den också tar upp sina näringsämnen via rötterna bör den få rotgödsel direkt efter planteringen och sedan med jämna mellanrum.

Cryptocoryne costata förökar sig genom dotterplantor vid rosettans bas. Det är bara att klippa av den och plantera den, det är allt. Det är inte särskilt komplicerat, men eftersom växten växer så långsamt måste du ha tålamod.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Aquarebell Macro Special N ger du din Cryptocoryne costata en bra grund för att växa upp vackert och kraftfullt.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Cryptocoryne costata

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder