Anubias Echinodorus palaefolius

Styvbladig groda sked

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den lättskötta svärdväxten Echinodorus palaefolius är också känd som Echinodorus palifolius. Den kommer från Sydamerika och gillar mjukt till hårt vatten. Rosettväxten, som blir 20 till ca 40 cm hög, kommer verkligen till sin rätt i mitten och bakgrunden av ett akvarium.

Echinodorus palaefolius, den styvbladiga svärdsplantan, har påfallande styva, ganska upprätt växande bladstammar på vilka de färska gröna relativt stora bladen sitter. Som rotväxare behöver Echinodorus palaefolius ett mycket näringsrikt substrat, som bör ha en tjocklek på 10 cm så att rotsystemet har tillräckligt med utrymme för att växa bra.

Denna vackra stora akvarieväxt är ett fall för bakgrunden i akvariet. Den blir ganska stor och behöver lite utrymme. Den är särskilt vacker i öppna akvarier, där blomställningarna kan växa ovanför vattenytan.

De dotterplantor som Echinodorus palaefolius använder för att föröka sig är knutna till dessa blomställningar. Om du vill föröka Echinodorus palaefolius på ett målinriktat sätt kan du helt enkelt ta bort och sätta in avkomman.

Den styvbladiga svärdsplantan är ganska lätt att sköta och innebär inte mycket arbete. Den behöver en god tillförsel av näringsämnen via rötterna, men inte nödvändigtvis ytterligare koldioxidgödsling. Den växer också mycket snabbt och bra i medelljus. Echinodorus palaefolius kan hållas bra och utan problem i mjukt till hårt vatten.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Stiff-leaved Echinodorus är en vacker solitär för stora akvarier och särskilt för sydamerikanska akvarier. Den växer ganska kraftigt och behöver ganska mycket utrymme för att utveckla sin fulla skönhet.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Echinodorus palaefolius

3,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
0 (0%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (100%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder