Anubias Eleocharis acicularis

Nålört

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den lättskötta nålkalkväxten Eleocharis acicularis är vanlig över hela världen. Den gillar mjukt och hårt vatten. Gräsväxten, som blir 5-10 cm hög, kommer verkligen till sin rätt i akvariets förgrund.

De fina ljusgröna axen på Eleocharis acicularis blir bara 5-10 cm höga och är därför perfekta för att plantera gräsmattor i akvariet och som en förgrundsväxt. Halmarna växer mer eller mindre tätt upprätt.

Eleocharis acicularis förökar sig ganska snabbt via utlöpare och bildar därför med tiden en riktigt fin tät gräsmatta i akvariets förgrund. Du kan klippa av löparna med en vass sax och plantera om dem.

Eleocharis acicularis tål mjukt till medelhårt vatten, extra koldioxidgödsling främjar god tillväxt, men är inte absolut nödvändigt. I starkt ljus är nålkrasse mer kompakt och växer inte lika högt, men medelstarkt ljus är också tillräckligt för god tillväxt.

För att plantera bör du klippa ner nålen till ca 1-2 cm. Den fäller sina barrformade blad ändå när den får nytt vatten, så du slipper fiska efter döda stjälkar och plantorna kommer att gro snabbare igen.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Den ljusgröna nålsörten Eleocharis acicularis växer bra och dess utlöpare gör snabbt gräsmattan mycket tät. Senast när nålsriset börjar växa i ett andra lager bör du rensa ut det.

Herkunft: Weltweit
Schwierigkeitsgrad: Advanced
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Eleocharis acicularis

1 kundrecension i alla språk

2,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
0 (0%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
1 (100%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder