Anubias Hygrophila corymbosa "Siamensis".

Thailändsk vattenlilja

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mindre krävande stamväxten Hygrophila corymbosa 'Siamensis', den thailändska vattenvännen, kommer från Sydostasien. Växten, som blir 40-60 cm hög, är perfekt som bakgrund i akvariet och tål mjukt till hårt vatten.

Den thailändska vattenvännen Hygrophila corymbosa 'Siamensis', som är mycket populär i akvariehobbyn, är en akvarieklassiker från Sydostasien. Denna snabbväxande stamväxt är idealisk för att bekämpa alger eftersom den är kravlös och förbrukar en hel del näringsämnen, som sedan inte längre är tillgängliga för de irriterande algerna.

Denna robusta, attraktiva akvarieväxt blir ganska hög och kan därför placeras i bakgrunden av akvariet. Den thailändska vattenvännen förgrenar sig fint när den beskärs regelbundet och blir då väl buskig och mer kompakt.

De stora, breda ljusgröna bladen hos den thailändska vattenvännen är enkelt vackra när de kombineras med vattenväxter med finare bladverk. Om Hygrophila corymbosa 'Siamensis' får mycket ljus och är väl gödslad i akvariet får skottspetsarna en vacker bronsfärg.

Den thailändska vattenvännen växer också utan koldioxidgödsling, men med koldioxid växer den snabbare och växterna verkar starkare. En god tillförsel av näringsämnen främjar tillväxten av den starka ätaren, och i medelstarkt till starkt ljus blir färgerna vackrare och tillväxten mer kompakt.

För att föröka Hygrophila corymbosa 'Siamensis' klipper du av cirka 10 cm långa skott och planterar dem två till tre centimeter djupt som sticklingar i akvariets substrat.

Den thailändska vattenväxten finns också i XL-version i vår webbshop. Detta är särskilt användbart om du inte har tid att vänta på att akvariet ska växa in.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Särskilt akvarier som inte har stått länge och där växterna ännu inte växer så bra är känsliga för alger. Här rekommenderar jag att man i uppstartsfasen använder krävande, snabbväxande stamväxter som stjäl näringsämnena direkt från de dumma algerna så att de inte växer upp i första hand. Den thailändska vattenvännen är definitivt en av de växter som jag kan rekommendera för detta.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Hygrophila corymbosa "Siamensis".

2 kundrecensioner i alla språk

4,6 av 5 stjärnor
5 stjärnor
4 (80%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (20%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

5 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder