Anubias Hygrophila polysperma

Indisk vattenlilja

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mindre krävande stamväxten Hygrophila polysperma, den indiska vattenvännen, kommer från Sydostasien. Växten, som blir 40-60 cm hög, är perfekt som bakgrund i akvariet och tål mjukt till hårt vatten.

Den lättskötta och mycket populära akvarieväxten Hygrophila polysperma är idealisk för nybörjare. Du kan använda den ultrasnabbt växande stamväxten från Sydostasien för att bekämpa alger. Den är inte krävande och tar näringsämnen från algerna.

Den robusta, vackra indiska vattenliljan blir ganska hög, men reagerar mycket bra på beskärning. Med regelbunden klippning förgrenar sig Hygrophila utmärkt och blir kompakt och buskig.

De smala ovala bladen på den indiska vattenvännen är ljusa ljusgröna. I mycket ljus växer plantan kompaktare och skottspetsarna blir bronsfärgade till rödaktiga. Den indiska vattenliljan behöver inte koldioxidgödsling för att växa, men med koldioxid ser växterna kraftigare ut och färgerna blir bättre.

För att göra sticklingar av Hygrophila polysperma, knipsa av 10 cm långa skottspetsar. Sätt in dem i akvariegruset med lite avstånd från varandra och skapa en ny grupp.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Alger i akvariet är mycket irriterande, men med snabbväxande stamväxter som konkurrerar med algerna kan du begränsa dem och hålla dem i schack. Detta är särskilt viktigt i nyinrättade akvarier. Den extremt snabbväxande indiska vattenliljan rekommenderas definitivt för detta.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Hygrophila polysperma

4,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (50%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (50%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder