Anubias Microsorum pteropus

Java Ormbunke

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mycket lättskötta Microsorum pteropus, eller Javafern, kommer från Sydostasien. Den här perchande växten växer från 10 till cirka 20 cm och är perfekt för att binda sig till rötter eller stenar i substratet. Den tål mjukt till hårt vatten.

Java ormbunke Microsorum pteropus från djungelbäckarna i Sydostasien har en fast plats i akvariet. De långa medelgröna bladen på denna vackra vattensort växer ganska långsamt. Javafärnen är robust och ganska krävande och behöver inte mycket ljus.

Microsorum pteropus växer också i naturen som en perchväxt. Rhizomet (den gröna tjocka rotstocken) av vattensärv växer krypande längs substratet. Rhizomen bör inte planteras eftersom den kan börja ruttna i substratet i akvariet. Därför är det bäst att binda eller limma fast den på en akvarierot eller en fin sten. När du planterar den i substratet ska du se till att rotstocken definitivt inte är täckt av grus eller jord.

Microsorum pteropus, som inte kräver mycket underhåll, passar mycket bra i mitten av hårda landskap som rötter och stenar. Den är inte särskilt kräsen när det gäller vattenvärden och växer även i svagt ljus och utan koldioxidgödsling. Vad java ormbunken däremot behöver är en god tillgång på kalium. Om den inte får detta kan den utveckla fula svarta fläckar, särskilt på de äldre bladen.

Java ormbunkar förökar sig genom dotterplantor som bildas vid bladspetsarna. Ta bort dem och plantera dem, så enkelt är det att föröka dem.

Java ormbunkar kan också köpas här i butiken som XL-exemplar. Den stora moderplantan är ett särskilt vackert och imponerande exemplar av Microsorum pteropus.

Du kan också köpa java ormbunkar i vår Olibetta-butik redan bundna på en rot i storlek M-L, vilket motsvarar 25-30 cm i längd.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Som ett alternativ till den klassiska nylontråden rekommenderar jag det snabbhärdande limmet Gel ProHaru Rapid från JBL. Detta gör det mycket enkelt att fästa java ormbunkar på t.ex. rötter i akvarier eller på ett dekorativt stenblock.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Microsorum pteropus

6 kundrecensioner i alla språk

4,7 av 5 stjärnor
5 stjärnor
9 (81%)
4 stjärnor
1 (9%)
3 stjärnor
1 (9%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

11 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 6 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder