JBL ProFloraStart Bottengödsel

Långsiktig näringsjord

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

JBL ProFloraStart Set är ett startset med växtgödsel för sötvattensakvarier och innehåller en näringsmedelsblandning samt ett basgödsel och ett daggödsel som säkerställer starka växtrötter och en magnifik växttillväxt för akvarieväxter i sötvattensakvarier. Produkten finns i olika behållare.

Applicering
JBL ProFlora AquaBasis plus placeras under substratet och täcks med ett lager tvättat substrat. Effekten håller i minst 5 år. Eftersom de flesta akvarieväxter huvudsakligen tar upp sina näringsämnen via rötterna är det viktigt att ge dem näring. JBL AquaBasis Plus innehåller alla viktiga näringsämnen för en sund och stark tillväxt av akvarieväxter. Funktionen kan jämföras med ett väl laddat batteri: JBL AquaBasis Plus levererar omedelbart energi (näringsämnen) till växterna och när batteriet är tomt kan det laddas upp med hjälp av flytande gödselmedel. För optimal växtvård rekommenderas därför en kombination av JBL:s andra gödselprodukter som erbjuder rotgödsel, bladgödsel, långsamgödsel och daglig gödsel. Gödseln förebygger och åtgärdar bristsymptom, t.ex. järn- och kaliumbrist. Algtillväxten ökas genom att växternas tillväxt främjas optimalt.

Tips
Många viktiga spårämnen kan inte gödslas, eftersom de är mycket känsliga och mycket snabbt skulle bilda andra föreningar och fällas ut i akvariets miljö. Därför finns de inte längre tillgängliga för växterna. Eftersom växterna bara kan utveckla sin fulla prakt om inget viktigt näringsämne saknas har JBL utvecklat ett specialgödselmedel som innehåller alla känsliga spårämnen och andra viktiga ämnen i anpassad form: Ferropol 24. Den dagliga tillförseln av dessa ämnen gör det möjligt för alla akvarieväxter att trivas och är perfekt växtvård när den är som bäst. Tillsammans med basgödselmedel och JBL AquaBasis plus får alla akvarieväxter en optimal försörjning av mineralnäringsämnen och spårämnen. Dessutom rekommenderas en tillförsel av CO2.

Växtarter som tar upp många näringsämnen via rötterna:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Släktskap av växter som tar upp näringsämnen via blad och rötter:
Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL ProFloraStart Set är idealiskt för alla som värdesätter välskötta vattenväxter.

Marken (Hersteller): JBL

svenska recensioner skriven för JBL ProFloraStart Bottengödsel

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder