JBL ProScape NPK Macroelements

Växtgödselmedel

163 kr 192 kr -15%

(652 kr / l, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 250 ml

Leverans senast måndag, 18. december om du beställer idag senast 09:30.

Bara 2 styck kvar på lager

Leverans före jul: Beställ senast tors, 14. dec kl 23:59. Mer information.

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

  • Ytterligare utbud för växter
  • Livskraftig växttillväxt, förebygger bristsymptom: med kväve i form av nitrat och andra spårämnen
  • 1 flaska JBL ProScape NPK Macroelements. Användning: 6 ml/100 l i starkt ljus med CO2 dagligen, 2 ml/100 l i starkt ljus utan CO2 3 gånger i veckan, 2 ml/100 l i svagt ljus med CO2 dagligen, 2 ml/100 l i svagt ljus utan CO2 varje vecka

Artikelnr.: JBL-2111400, Innehåll: 250 ml, EAN: 4014162211149

Beskrivning

JBL ProScape NPK Macroelements är ett 3-komponent växtgödselmedel för akvarier som ger växterna alla nödvändiga näringsämnen och förebygger bristsymptom. Produkten finns i olika förpackningar.

JBL ProScape NPK Macroelements tillför kväve och fosfor till akvarievattnet i form av nitratsalter och vattenlösliga fosfatsalter. Detta ger vattenväxterna den nödvändiga kvävetillförseln. Kalium och magnesium har också tillsatts. Eftersom den faktiska förbrukningen inte kan förutsägas exakt rekommenderar vi att nitrat- och fosfatnivåerna kontrolleras regelbundet, särskilt före nästa påfyllning.

Om de uppmätta fosfat- och nitratnivåerna i akvarievattnet ligger utanför intervallet rekommenderar vi att du använder enkomponentsgödselmedlen JBL ProScape N Macroelements, JBL ProScape P Macroelements, JBL K Macroelements, JBL Mg Macroelements. Näringsförbrukningen av alla nödvändiga mikro- och makroelement är inte förutsägbar, särskilt när det gäller vissa mikroelement, och beror i hög grad på de odlade vattenväxterna. Vid mycket låga koncentrationer kan dessa mikroelement inte mätas med vanliga akvarietester. Det är därför klokt att förhindra en ackumulering av enskilda näringsämnen i planterade akvarier genom regelbundna vattenbyten på 30-50 % varje vecka och kompletteringsgödsling med JBL ProScape Fe + Microelements.

JBL ProScape NPK Macroelements, som är ett grundläggande makroelementgödselmedel, är perfekt anpassat till JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape NPK Macroelements kan användas utan risk i akvarier med ryggradslösa djur. Gödseln är inte skadlig för räkor, kräftor och sniglar.

För att bestämma det exakta gödselbehovet, med hänsyn till akvarievattnets utgångsvärden, rekommenderas Doseringskalkylator.

Växtarter som tar upp många näringsämnen via rötterna:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Släktskap av växter som tar upp näringsämnen via blad och rötter:
Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL ProScape NPK Macroelements är perfekt för akvarier och kan kombineras med andra gödselmedel!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL ProScape NPK Macroelements

4,7 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (66%)
4 stjärnor
1 (33%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: