JBL ProScape P Macroelements, 250 ml

Växtgödselmedel

154 kr

(616 kr / l, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 250 ml

Leverans senast tisdag, 23. april om du beställer senast torsdag klockan 00:00.

I lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

 • Fosforgödsel för växtgödsel för aquascaping-akvarier
 • Doseringen beror på ljusintensitet, CO2-tillsats och förbrukning
 • Livsviktig växttillväxt, förhindrar fosforbrist: innehåller ytterligare växttillgängligt kalium
 • 1 flaska JBL ProScape P Macroelement. Användning: 2 ml/100 l i starkt ljus med CO2 dagligen, 1 ml/100 l i svagt ljus utan CO2 dagligen

Artikelnr.: JBL-2111800, Innehåll: 250 ml, EAN: 4014162211187

Beskrivning

JBL ProScape P Macroelements är ett fosforgödselmedel för växter, för akvarier i Aquascaping, som förser växterna med nödvändiga näringsämnen och förebygger fosfatbrist.

JBL ProScape P Macroelements tillför fosfat till akvarievattnet i form av vattenlösliga fosfater. Detta ger vattenväxterna den nödvändiga fosfattillförseln. Kalium är också tillsatt. Fosfor i form av fosfater spelar en avgörande roll i alla livsprocesser. Fosfater är centralt involverade i hela energimetabolismen och i uppbyggnaden av den genetiska informationen i alla organismer. Medan fosfater ofta förekommer i överskott i akvarier med mer fiskbestånd och kan utlösa algtillväxt där, förekommer fosfater ofta i otillräckliga mängder i växtakvarier på grund av konsumtionen av vattenväxter och begränsar därmed tillväxten.

Då den specifika förbrukningen inte kan förutsägas exakt rekommenderar vi att nitrat- och fosfatnivåerna kontrolleras regelbundet, särskilt före nästa påfyllning. Näringsförbrukningen av alla nödvändiga mikro- och makroelement är oförutsägbar, särskilt för vissa mikroelement, och beror i hög grad på de odlade vattenväxterna. Vid mycket låga koncentrationer kan dessa mikroelement inte mätas med vanliga akvarietester. Det är därför lämpligt att förhindra att enskilda näringsämnen ackumuleras i växtakvariet genom regelbundna vattenbyten på 30-50 % per vecka och kompletteringsgödsling med JBL ProScape Fe + Microelements. JBL ProScape P Macroelements kan användas utan risk i akvarier med ryggradslösa djur. Gödseln är inte skadlig för räkor, kräftor och sniglar.

För att bestämma det exakta gödselbehovet, med hänsyn till akvarievattnets utgångsvärden, rekommenderas Doseringskalkylator.

Växtarter som tar upp många näringsämnen via rötterna:
Echinodorus, Cryptocoryne, Vallisneria, Crinum, Nymphea

Släkten av växter som tar upp näringsämnen både via blad och rötter:Ludwigia, Limnophila, Hygrophila, Alternanthera, Cabomba

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL ProScape Macroelements är perfekt för akvarier och kan kombineras med andra gödselmedel!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL ProScape P Macroelements

Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder