Olibetta Grotta för Mal Halvcirkelformad, en sida stängd

Akvariedekoration

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

Olibetta Shrimp Hotel halvcirkelformad M
Olibetta Wire Tree på Skifferfot
Olibetta Wire Tree på Hartsfot 18-30cm
Beskrivning

Med den halvrunda, sågade grottan för malar i naturträ som är stängd på baksidan erbjuder du dina malar, kräftor och grottodlande cichlider, gobier och så vidare ett riktigt snyggt gömställe. Grottan är 18-25 cm hög och 12-16 cm lång. Tunneln, som är stängd på baksidan, mäter 4 cm i diameter - idealisk för t.ex. antennmalar och andra akvariemalfiskar av liknande storlek, men också bra för grottodlare som mindre cichlider från Sydamerika eller för smörbultar. Mindre kräftor och dvärgkräftor accepterar också grottan av naturligt trä mycket väl.

Grottan, som inte är genomborrad på baksidan och därför är stängd på ena sidan, är en bra lekplats för dina grottodlare i akvariet. Detta förhindrar att äggtjuvar smyger sig fram och äter upp bakifrån - vilket minskar stressen för dina avelsfiskar.

Kattfiskgrottan i naturträ ser ut som en halv trädstam som har fallit ner i vattnet - en riktigt stämningsfull akvariedekoration med praktiska fördelar. Ge alltid dina grottmänniskor fler gömställen än de faktiskt behöver - en per näsa och sedan en eller två grottor extra. Detta ger dem lite valmöjligheter när de letar efter ett hem.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Du kan ge grottan för malar ännu mer detaljer genom att lägga till ett lager mossa eller plantera en ormbunke. Detta fungerar särskilt bra i planterade akvarier eller i avelsakvarier. Jag rekommenderar det snabbhärdande limmet Gel ProHaru Rapid från JBL för detta, men det fungerar förstås nästan lika bra med nylontråd.

Marken (Hersteller): Olibetta

svenska recensioner skriven för Olibetta Grotta för Mal Halvcirkelformad, en sida stängd