Olibetta Natur Jord brun normal 4-5 mm

Underlag

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den bruna NatureSoil från Oliver Knott är till 100 % en produkt från naturen. Den består av olika naturliga jordarter som bearbetas till jordkorn och sedan bränns vid låga temperaturer. Oliver Knott lät utveckla denna förbefruktade jord speciellt för växtakvarier och akvarier. Den innehåller alla nödvändiga näringsämnen som dina akvarieväxter behöver för att vara friska, växa frodigt och få intensiva bladfärger. Du kan alltså klara dig utan jordgödsel och rotgödsel när du inrättar ditt akvarium.

NatureSoil är lämplig för både nybörjare och avancerade växtakvarister. Jorden mjukar upp vattnet och sänker pH-värdet, vilket är särskilt fördelaktigt för akvarieväxter som gillar mjukt och svagt surt vatten - vilket förresten är den stora majoriteten av de vattenväxter som vanligtvis används inom akvaristik och aquascaping! NatureSoil är idealisk för planterade akvarier med fiskar, räkor och andra akvariedjur som föredrar ett pH under 7 och en låg karbonathårdhet.

Det stabila granulatet sönderfaller inte efter lång tid i akvariet. Den kan säkerställa klart vatten i akvariet och absorberar främmande ämnen. Tack vare granulatets speciella form kan växtrötterna få optimalt med syrerikt vatten och näringsämnen.

NatureSoil är också perfekt för användning med ett jordfilter. Den goda lösligheten främjar också bildandet och aktiviteten av filterbakterier, som ger biologisk stabilitet i akvariet. Den grövre jorden med en kornstorlek på 4-5 mm är perfekt för stora akvarier. Om du vill plantera växter med finare, korta rötter i förgrunden rekommenderar vi ett toppskikt med den finare varianten NatureSoil från Oliver Knott med 2-3 mm kornstorlek.

Oliver Knotts NatureSoil kan förresten också användas som ett filtermedium, där den kan påverka vattenvärdena på samma sätt.

Vilken mängd NatureSoil behöver du till ditt akvarium?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100 cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Observera att aktiv jord inte ska tvättas ur innan den används i akvariet. Med hårt kranvatten kan det uppstå svängningar i pH-värdet vid vattenbyten, vilket särskilt räkor inte tål. I det här fallet är det bättre att arbeta med anpassat vatten, dvs. osmosvatten och ett härdningssalt för mjukt akvarievatten som är anpassat till räkornas behov, till exempel SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+. Växter och fiskar har vanligtvis inget emot dessa fluktuationer.

Rubbande fiskar som Corydoras, vissa L-malar eller till och med abborrar bör inte placeras i akvarier med aktiv jord. Att gräva kan orsaka permanent vattengrumling här eftersom fisken sniffar upp jordpartiklar.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Min NatureSoil är enkel att använda - lägg den i akvariet, fyll den med lite vatten, plantera den ... Plug and plant, så att säga! Du kan skapa ett perfekt undervattenslandskap i ditt akvarium ganska enkelt och utan större ansträngning med denna vackra, högkvalitativa Soil.

Marken (Hersteller): Olibetta

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Olibetta Natur Jord brun normal 4-5 mm

3 kundrecensioner i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
3 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 3 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder