Tetra SafeStart

Vattenkonditionerare

324 kr

(1.296 kr / l, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 250 ml

Leverans senast fredag, 09. juni om du beställer senast måndag klockan 09:15.

I lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Information om frakt och returer

Egenskaper och fördelar

  • Innehåller speciellt uppfödda, levande nitrifierande bakterier som har visat sig minska giftig ammoniak och nitrit i akvarier
  • Håller i 12 månader utan kylning vid temperaturer mellan 20-30 °C
  • Kan användas när du inrättar ett nytt akvarium, samt efter en medicinering och efter varje vattenbyte
  • Perfekt i kombination med Tetra AquaSafe, som främjar koloniseringen av bakterier

Artikelnr.: TET-175655, Innehåll: 250 ml, EAN: 4004218175655

Beskrivning

Tetra SafeStart är ett vattenförbättringsmedel för sötvattensakvarier som omedelbart aktiverar akvariet och skapar en biologiskt aktiv miljö för en säker akvariestart.

Vattnet renas inte mekaniskt enbart av ett filtersystem. Omvandlingen av ammoniak till nitrat kräver speciella bakterier, som har en stor plats i ett tillräckligt dimensionerat filtersystem. Genom att använda Tetra SafeStart skapar akvaristen optimala förutsättningar för god bioaktivitet i akvariet. Den utbredda uppfattningen att det främst är bakterier av Nitrobacter-gruppen som är aktiva som nitrifierande bakterier i akvariet har blivit vetenskapligt motbevisad. I naturliga biofilmer från akvarier kunde Tetra Research fastställa att bakterier av Nitrospira-stammen är de dominerande representanterna för de nitritreducerande bakterierna. Ammoniak, som också är mycket skadligt för fiskar, reduceras av bakterier av släktena Nitrospira och Nitrosomonas. De senaste rönen inom mikrobiologin ledde slutligen till produktutvecklingen av SafeStart.

Och utan biologisk filtrering av akvarievatten omvandlas ammoniumet från proteinnedbrytning till det giftiga ämnet ammoniak och vidare till nitrit, som är skadligt för fiskar. De levande, speciellt uppfödda bakterierna i SafeStart säkerställer en säker nedbrytning av ammoniak- och nitritinnehållet och stöder därmed bevisligen en sund bioaktivitet i akvariet. Ammoniaknivåerna minskar med upp till 14 gånger och nitritnivåerna med upp till 10 gånger. Tetra Safe Start är idealisk i kombination med Tetra AquaSafe, som främjar kolonisationen av bakterier.

Dosering

Skaka väl före användning
1. Behandla kranvattnet med AquaSafe. 2. Tillsätt 5 ml SafeStart till 6 l akvarievatten. Rekommenderad vattentemperatur: 20 °C. 3. introducera ett måttligt antal fiskar - fråga din djuraffär om mer information. Utfodra med begränsade mängder under de första två veckorna.

.

Oliver Knott rekommenderar:

.

Tetra SafeStart optimerar akvariets uppstart direkt och skapar en biologisk miljö där alla fiskar trivs från första början!

Marken (Hersteller): Tetra
Produktvideo

Frågor & svar om Tetra SafeStart

Få specifika svar från kunder som har köpt den här produkten.

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Tetra SafeStart

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
4 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

4 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: