Anubias Alternanthera reineckii 'variegated'

Små Rosa Papegojblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mindre krävande, färgglada stamväxten Alternanthera reineckii 'variegated', det mångfärgade papegojbladet, kommer från Sydamerika. Växten, som blir ca 40 cm hög, är perfekt för mellangrunden till bakgrunden och tål mjukt till hårt vatten.

Det brokiga papegojbladet Alternanthera reineckii 'variegated' är en odlad form av Alternanthera reineckii från Sydamerika. Denna akvarieväxt är ganska robust och har få krav. Den är idealisk för mitten och bakgrunden i akvariet. Den växer måttligt snabbt och reagerar mycket bra på beskärning. Om den beskärs regelbundet utvecklas det mångfärgade papegojbladet till en vacker buske.

Översidan av de ljusa bladen är olivbruna, bladnerverna är omgivna av en ljus lila färg. Skotten är ljust mörkrosa. På undersidan är bladnerverna ljusrosa. Stjälkarna på detta papegojblad är också ljusrosa till lila.

Det mångfärgade papegojbladet växer mycket finare och bättre med CO2, men kan också odlas utan CO2-tillförsel. En god tillförsel av näringsämnen och medelstarkt till starkt ljus är förutsättningar för intensiva växtfärger hos Alternanthera reineckii 'variegated'.

Du kan föröka detta papegojblad mycket lätt. Skär av ett ca 10 cm långt skott och stick ner det i jorden. En helt ny planta växer sedan ur den.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Alternanthera reineckii 'variegated' är en något mer krävande sort av papegojbladet, men dess ljusa intensiva färger är absolut värda ansträngningen. Stamplantan är bara en fantastisk färgklick i ditt akvarium. Alternanthera reineckii 'variegated' passar också bra i bakgrunden i nanoakvarier.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Alternanthera reineckii 'variegated'

2 kundrecensioner i alla språk

4,4 av 5 stjärnor
5 stjärnor
7 (77%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (11%)
2 stjärnor
1 (11%)
1 Stjärnor
0 (0%)

9 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder