Anubias Anubias barteri 'coffeefolia'

Akvarieväxt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Anubias barteri coffeefolia har varit känd inom akvaristik under en längre tid och är mycket uppskattad av akvarister. Den har sitt ursprung i Väst- och Centralafrika. Den 15-25 cm höga perchiplantan är perfekt för montering på rötter eller stenar i mellangården och tål mjukt till hårt vatten. Den ursprungliga formen för många sorter är den bredbladiga spjutbladiga Anubias barteri var. 'barteri' från Afrikas djungelströmmar. Anubias barteri 'coffeefolia' är en sort som får orange blad under uppväxten, som senare blir mörkgröna. De till en början brunaktiga bladskaften och de böjda bladen påminner om bladverket hos kaffebusken (Coffea), som fått sitt namn därifrån. De fasta mörkgröna bladen på denna långsamt växande, robusta och ganska krävande akvarieväxt är inte heller lätta att gnaga av växtätande fiskar. Denna anubais behöver inte mycket ljus.

Anubias barteri var. 'coffefolia' växer som en pergamentväxt. Dess rhizom (den gröna tjocka rotstocken) växer dock inte alltid krypande längs substratet, utan kan ibland växa uppåt. Rhizomen planteras inte tillsammans med Anubias eftersom den kan ruttna i jorden. Det betyder att du ska binda eller limma fast det kaffelövade spjutbladet på en akvarierot eller en dekorativ sten. Om du bara täcker de lätta rötterna som växer på sidorna med grus eller jord kan du också odla Anubias på botten, bara rotstocken måste sticka ut ur gruset eller jorden.

Akvarieväxten, som blir 15-25 cm hög och upp till 30 cm bred, är perfekt i mitten av ett högt akvarium. Den lättskötta Anubias barteri 'coffefolia' är inte kräsen när det gäller vattenvärden och växer ganska bra även i svagt ljus. På grund av den obehagliga smaken anses Anubias vara persikoskyddad. I akvariet är den en lättskött allroundare!

Förökningen av det bredbladiga spjutbladet är lika enkel som skötseln: det är bara att klippa av en bit med två blad och knyta ihop den. Klart.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Aquarebell Makro Basic NPK kan du ge dina kaffebladiga anubias en professionell och näringsrik försörjning!

Herkunft: Afrika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Passande produkter

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias barteri 'coffeefolia'

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder