Anubias Bacopa caroliniana

Carolina fettblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den kravlösa, långsamväxande Bacopa caroliniana, Carolinaförbandet, även känd som den stora smörblomman, kommer från Nordamerika. Växten, som blir 30-60 cm hög, är perfekt för mellangrunden till bakgrunden och tål mjukt till hårt vatten. Lämplig för kallvattentankar.

Den stora smörblomman Bacopa caroliniana kommer faktiskt från Nordamerika. Den långsamt växande stamväxten är ganska krävande och ganska robust och passar bra i mitten eller bakgrunden av ditt akvarium. Det stora feta bladet behöver inte klippas bort ofta, men om du vill att den ska växa buskigt och förgrena sig fint måste du ta till saxen ibland.

De något tjockare, köttiga bladen på detta feta blad är ljusgröna. Om akvarievattnets nitrathalt är låg kan särskilt de nya skotten bli bronsfärgade; om det finns lite fosfat i vattnet tenderar växten att bli rosa i spetsen.

Du behöver inte nödvändigtvis gödsla det stora feta bladet med koldioxid, men det växer snabbare och vackrare med koldioxid. Akvarieväxten behöver god tillgång till näring och gillar medelstarkt till starkt ljus.

Du kan föröka den stora smörblomman mycket lätt. Klipp av skotten och stick ner dem i jorden - det är allt. De slår rot där och kommer upp av sig själva.

Vi erbjuder även XL-versionen av Bacopa caroliniana till försäljning här i vår webbutik. Detta är ett stort fett blad som redan har vuxit sig större.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Bacopa caroliniana är en vacker stamväxt för ditt akvarium och lämpar sig även som indikatorväxt för vattnets näringsinnehåll.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund, bakgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Bacopa caroliniana

1 kundrecension i alla språk

4,3 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (33%)
4 stjärnor
2 (66%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder