Anubias Hygrophila corymbosa

Stort körsbärsblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mindre krävande stamväxten Hygrophila corymbosa, körsbärsbladet, även kallad jättevattenvän, kommer från Sydostasien. Växten, som blir 30-50 cm hög, är perfekt som bakgrund i akvariet och tål mjukt till hårt vatten.

Körsbärsbladet Hygrophila corymbosa, som har varit känt och populärt inom akvaristik under mycket lång tid, kommer ursprungligen från Sydostasien. Denna snabbväxande stamväxt är perfekt för algkontroll, eftersom dess snabba tillväxt tar bort födobasen för de irriterande algerna.

Den robusta, vackra akvarieväxten passar fint i bakgrunden av akvariet. Körsbärsbladet reagerar bra på regelbunden beskärning och utvecklar sedan en vackert buskig, grenad tillväxt.

De stora, breda bladen påminner om körsbärsblad. De är rent gröna, men stjälkarna hos den gigantiska vattenvännen Hygrophila corymbosa kan bli något rödaktiga. Körsbärsbladet ser superfint ut i kombination med vattenväxter med filigran bladverk, kontrasten fungerar riktigt bra.

Körsbärsbladet behöver inte nödvändigtvis extra koldioxid, men koldioxid gör inte heller någon skada. En god tillförsel av näringsämnen gynnar tillväxten av den starka ätaren, och medelstarkt till starkt ljus främjar god färgning och kompakt tillväxt hos Hygrophila corymbosa.

För att föröka den här stamväxten är det bara att sätta ner skott i botten av ditt akvarium som utlöpare med visst avstånd.

Körsbärsbladet kan också köpas här i vår webbutik i XL-version för ditt akvarium. Detta är särskilt spännande om du vill att akvariet ska se ut på en gång och inte vill vänta på att växterna ska växa upp.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Särskilt i nyinrättade akvarier är det superviktigt och rekommenderas starkt att använda krävande, snabbväxande växter under uppstartsfasen, så att dumma alger inte dyker upp från första början. Körsbärsbladet är definitivt en av de stamväxter som lämpar sig för detta.

Herkunft: Asien
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Hygrophila corymbosa

1 kundrecension i alla språk

4,5 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (50%)
4 stjärnor
1 (50%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder