Anubias Lobelia cardinalis

Kardinal lobelia

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mindre krävande stamväxten Lobelia cardinalis, kardinallobelia, kommer från Nord- och Sydamerika. Akvarieväxten, som blir 10-30 cm hög, är perfekt för akvariets mittplanteringar och tål mjukt till medelhårt vatten. Lämplig för kallvattentankar.

Den inte särskilt välkända kardinallobelian Lobelia cardinalis från Nord- och Sydamerika är enligt vår mening en fantastisk akvarieväxt - för övrigt den enda lobelia som har tagit sig in i akvarieteknik. Den ganska låga växten växer ganska långsamt.

Kardinallobelian, som är mycket lätt att hålla i akvariet, har fått sitt namn från färgen på sina scharlakansröda blommor och sitt röda bladverk. Den visar dock bara dessa egenskaper i sin landform; under vatten är kardinalobelias elliptiska blad ljusgröna.

Kardinallobelian behöver inte nödvändigtvis extra koldioxid, men med koldioxidgödsling växer stjälkarna kraftigare och bladfärgerna blir mer intensiva och strålande.

För att föröka denna ovanliga akvarieväxt kan du klippa av cirka 10 cm långa skottspetsar och enkelt sticka ner dem några centimeter djupt i gruset eller jorden i akvariet för att få en ny grupp Lobelia cardinalis.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
I ett grunt öppet akvarium kan du låta kardinalobelian växa ut ur vattnet. Då blir den mycket högre än undervattensformen och kan sätta upp sina vackra, klarröda blommor - en riktig fest för ögonen. Du kan också hålla Lobelia cardinalis som en vanlig perenn i trädgården, den är till och med tålig i skyddade lägen med ett skydd för frostskydd.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: bakgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Lobelia cardinalis

1 kundrecension i alla språk

2,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
0 (0%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
1 (100%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder