Anubias Riccia fluitans CUP

Akvarieväxt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mycket lättskötta Riccia fluitans kommer från Asien. Den växer bara 2 till 5 cm och är perfekt på rötter och stenar i förgrunden och mitten. Den tolererar mjukt till hårt vatten. Lämplig för kallt vatten.

Växten har ljusgröna och mycket fina skott. Det är faktiskt en flytande växt som efter ett tag bildar en tjock matta på vattenytan. Riccia fluitans används ofta för att odla akvariefisk. Kampfiskar och guramifiskar använder gärna växten som nest. Ungfiskar använder gärna fisken som ett jättebra gömställe i den fina strukturen.

Bunden till platta stenar bildar växten snabbt en bra ljusgrön fin matta i akvariet. Eftersom Riccia inte växer på stenarna måste du klippa och lossa den regelbundet. Fixering fungerar bäst med en hårnät eller nylontråd. Limning med växtlimm fungerar också men då måste du vara mycket noga.

Riccia fluitans är en robust och mycket lättskött vattenmossa. Den tolererar mjukt till hårt vatten och kan användas i akvarier med eller utan CO2-tillsats. Även vid lågt ljus växer den vackert tätt.

Växten från Olibbeta har odlats i ett sterilt växtlaboratorie. Du får inte med sniglar eller andra oönskade akvariegäster som parasiter. Den är fri från bakterier, patogener och även algsporer. Därför kan du använda den direkt i akvariet.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Växten blev känd tack vare Takashi Amano. Han etablerade mossan, som tidigare var en flytande växt. Han började använda den som en grundbeklädnad och band den till platta stenar.

Akvarieväxter är en produkt av Moder Natur ... helt äkta och odlad på det ursprungliga sättet. Därför är våra växtbilder bara exempelbilder. Den växt som levereras kan ha mer eller mindre blad, vara lite störe eller till och med ha en liten annan färgton. Vi kan dock lova en sak - våra akvarieplantor kommer inte att likna varandra med de är definitivt detta: skarpa, fräscha, starka och välvuxna. Den kommer direkt från grossisten eller till och med direkt från akvariet! Kan inte bli fräschare.

Herkunft: Weltweit
Schwierigkeitsgrad: Easy
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Riccia fluitans CUP

4,4 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (40%)
4 stjärnor
3 (60%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

5 recensioner

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder