Dennerle Carbo Booster Max

Växtgödselmedel

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Carbo Booster Max är ett flytande aktivt kolgödselmedel för gödsling av akvarieväxter i sötvattensakvarier och finns i olika behållare.

Med Carbo Booster Max förser du effektivt dina akvarieväxter med flytande och lättillgängligt aktivt kol, som har producerats på basis av naturliga råvaror. Algerna undertrycks aktivt och har inte en chans. Redan efter några veckor kan du se ett synligt resultat när dina plantor har vuxit kraftigt och fått intensiva färger. Carbo Booster Max kan också användas i kombination med koldioxidgödsling och är biologiskt helt förenlig med alla akvarieinvånare som fiskar, snäckor, räkor och kräftor, om den doseras och appliceras på rätt sätt.

Kol (koldioxid) är det viktigaste näringsämnet för akvarieväxter. Den utgör cirka 40 % av växternas torrsubstans, men i akvariet är den vanligtvis en bristvara. Följden av detta är ökad algbildning. Carbo Booster Max förser snabbt och effektivt alla akvarieväxter med lätt tillgängligt kol. Alla växter, från mossor till echinodors och cryptocoryner till snabbväxande stamväxter, blir fylligare och starkare. Bladen blir också betydligt större och mer färgstarka. Framgången är synlig redan efter några veckor - du bör vara uppmärksam på skottspetsarna och de unga bladen under denna tid! Akvarieväxternas frodiga och friska tillväxt minskar kraftigt algtillväxten. Hela akvariet kommer att se friskare, grönare och vackrare ut.

Carbo Booster Max innehåller aktiva ämnen som också finns i växtmetabolismen i denna eller liknande form. Dessa aktiva ämnen absorberas av växten och används i cellerna som byggmaterial för att bygga högre föreningar eller som energikälla. Detta gör att växten kan växa snabbare och starkare. Dessutom finns det en annan positiv aspekt: alla organiska ämnen som är baserade på kol är bakteriellt nedbrytbara, eftersom de många filterbakterierna i akvariet livnär sig på dem. I slutändan återstår bara koldioxid (Co2) och vatten.

Användning:
Dosera 2-4 ml Carbo Booster Max dagligen per 100 liter akvarievatten med normal plantering. 250 ml räcker till 12 500 liter akvarievatten.

Bra att veta:
Glutaraldehyd i koncentrerad form är ett giftigt ämne. Med en dosering på 3 ml per 100 liter akvarievatten späds den aktiva substansen ut med en faktor 33 000. Denna koncentration är tillräcklig för att främja växttillväxten på ett betydande sätt, men är så låg att akvarieinnevånarna inte påverkas negativt. I den koncentration som används är den också lätt nedbrytbar. Det som växterna inte absorberar bryts ner av filterbakterierna - allt som återstår är koldioxid, som i sin tur utnyttjas av växterna. Även vid kontinuerlig användning sker ingen ackumulering av glutaraldehyd i akvariet. En säkerhetsbuffert är inbyggd i doseringen. Även en oavsiktlig dubbel dosering leder inte till några negativa effekter. I princip bör dock den rekommenderade och beprövade doseringen följas.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Carbo Booster Max kan du ge dina akvarieväxter en extra boost och hjälpa dem att växa frodigt och färgglatt!

Marken (Hersteller): Dennerle

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Dennerle Carbo Booster Max

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: