Dennerle Carbo Elixir Bio

Växtgödselmedel

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Carbo Elixier Bio är ett flytande kolgödselmedel för gödsling av akvarieväxter i sötvattensakvarier.

Med Carbo Elixier BIO förser du effektivt dina akvarieväxter med flytande och lättillgängligt kol, som har producerats på basis av naturliga råvaror. Kolgödseln innehåller också kalium, mangan, järn och bor som påskyndar tillväxten och säkerställer en sund och stark växttillväxt. Algerna bekämpas aktivt och har inte en chans. Redan efter några veckor kan du se ett synligt resultat när dina plantor har vuxit kraftigt och fått intensiva färger. Carbo Elixier Bio kan också användas i kombination med koldioxidgödsling och är helt biologiskt kompatibel för alla akvarieinvånare, t.ex. fiskar, snäckor, räkor och kräftor, om den doseras och appliceras på rätt sätt.

Kol (koldioxid) är det viktigaste näringsämnet för akvarieväxter. Den utgör cirka 40 % av växternas torrsubstans, men i akvariet är den vanligtvis en bristvara. Följden av detta är ökad algbildning. Carbo Elixier Bio förser snabbt och effektivt alla akvarieväxter med lätt tillgängligt kol. Alla växter, från mossor till echinodors och cryptocoryner till snabbväxande stamväxter, blir fylligare och starkare. Bladen blir också betydligt större och mer färgstarka. Framgången är synlig redan efter några veckor - du bör vara uppmärksam på skottspetsarna och de unga bladen under denna tid! Akvarieväxternas frodiga och friska tillväxt minskar kraftigt algtillväxten. Hela akvariet kommer att se friskare, grönare och vackrare ut.

Carbo Elixir innehåller aktiva ämnen som också finns i växtmetabolismen i denna eller liknande form. Dessa aktiva ämnen absorberas av växten och används i cellerna som byggmaterial för att bygga högre föreningar eller som energikälla. Detta gör att växten kan växa snabbare och starkare. Dessutom finns det en annan positiv aspekt: alla organiska ämnen som är baserade på kol är bakteriellt nedbrytbara, eftersom de många filterbakterierna i akvariet livnär sig på dem. I slutändan återstår bara koldioxid (Co2) och vatten.

Användning:
Dosera 1-3 ml Carbo Elixier Bio per 100 liter akvarievatten dagligen med normal plantering.

Förresten: Du kan också använda Carbo Elixier Bio med Dennerle Dosator eller i kombination med V30!

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Carbo Elixier gör du det möjligt för dina växter att göra det lilla extra - och förhindrar på så sätt aktivt algtillväxt!

Marken (Hersteller): Dennerle

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Dennerle Carbo Elixir Bio

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: