Dennerle Osmosesystem Professional 190

För rena akvarier

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den Dennerle Osmose Compact 190 är ett komplett system för att producera mjukt, höggradigt renat vatten.

Med Dennerle Osmose Compact 190 kan du enkelt producera ditt eget osmosvatten på nolltid! Det kompletta systemet är redo för omedelbar anslutning, med ¾ '' krananslutning kan du börja direkt. Den maximala produktionen (nominell produktion) är 190 liter per dag vid 25 °C och 4,1 bar tryck. Under praktiska förhållanden är produktionen 80-185 liter per dag vid 8-18 °C och 3-5 bar tryck. Behållningsgraden är minst 95 %. Förhållandet mellan osmosvatten och restvatten är ca 1:2,5 till 1:4 (beroende på kranvattnets temperatur och tryck). Systemet har moderna polyamid/polysulfonmembran, aktivt kolfilter skyddar mot klor, finfiltret skyddar mot suspenderat material.

Lätt att använda
Anslut slangen till kranen och vrid långsamt på kranen. Den vita slangen levererar mjukt osmosvatten med hög renhet. Det härdade, förorenade restvattnet från den blå slangen släpps ut i avloppet.

Rörvatten kan behandlas av olika skäl. Det kan vara för hårt eller för mjukt eller innehålla för många föroreningar. Om vattnet är för mjukt är processen enkel: de önskade vattenvärdena kan uppnås på ett ögonblick med de härdningspreparat som visas här. Om vattnet är för hårt är den bästa metoden ett system för omvänd osmos, eller kort sagt ett osmos-system.

Osmos är den term som används för att beskriva hur vätskor försöker utjämna sina koncentrationer genom diffusion. Om två olika koncentrerade vätskor skiljs åt av ett membran som endast tillåter vattenmolekyler att passera (halvpermeabelt), strömmar vattnet från den lågkoncentrerade sidan till den koncentrerade sidan. Med tryck på kranvatten vänder du på denna process, vilket är anledningen till att den kallas omvänd osmos. Ordet osmos blev då ett vardagligt uttryck.

Och så här fungerar det: Trycket i kranvattnet tvingar vattenmolekylerna genom ett plastmembran. Restvattnet innehåller då alla ingredienser, t.ex. hårdhetskomponenter, föroreningar och andra molekyler. Det osmosvatten som uppstår måste antingen blandas med kranvatten eller göras lämpligt för akvaristik med härdningssalter.

Tips: Du kan fortfarande använda restvattnet för att vattna blommor!

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med Osmose Compact 130 kan du på ett fantastiskt sätt behandla akvarievattnet för dina höguppfödda räkor eller ditt marina akvarium!

Marken (Hersteller): Dennerle

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Dennerle Osmosesystem Professional 190

2 kundrecensioner i alla språk

4,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (66%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
1 (33%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: