Hobby Zeolit, 5-8 mm

Filtermedia

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Hobby Zeolite är ett alghämmande filtersubstrat som lämpar sig för användning i externa filter i sötvatten- och marina akvarier

Zeolit är en solid natursten med många porer, håligheter och kanaler. Zeolit har en adsorptiv effekt och drar elektrostatiskt till sig och binder miljögifter och nedbrytningsprodukter. Zeolit främjar snabb bakteriekolonisering, hämmar algtillväxt och fungerar som jonbytare och katalysator. Zeolit kan användas löst eller i en nätpåse i det externa filtret eller i filtertanken i sötvatten- och marina akvarier. 1 kg zeolit räcker i ca 3 månader i 500 liters akvarier med medelhög fiskbestånd.

Hobby Zeoliten med 5-8 mm är över 80 % ren Clinop-zeolit. Av de cirka 30 olika typerna av zeolit har denna den starkaste effekten på grund av sin speciella kristallstruktur. Hobby Zeolitens renhet och beredning har en särskild effekt på jonbytessekvensen. Därför binder hobby Zeoliten förorenande ammonium, även om det finns nyttiga ämnen som kalium- och natriumjoner bredvid, vilket är fallet med havsvatten. Porvidden på 4 angströmmar (4 miljondels millimeter) är också mycket lämplig för att binda ammoniumjonen genom elektrostatisk attraktion. Hobbyzeolit innehåller ingen kiselsyra och kan utan tvekan användas i havsvatten. Filtermaterial kan inte jämföras med varandra utan att man tar hänsyn till de olika verkningsmekanismerna. Zeolit främjar en snabb odling av denitrifikationsbakterier som fixerar och bryter ner organiska nedbrytningsprodukter från växter eller fiskutskott. Det finns säkert filtermaterial som ger ännu mer koloniserbar yta för de speciella bakterierna. Zeolit fungerar dock främst som en katalysator och jonbytare. Det absorberar miljögifter och rötande produkter, binder fosfat och särskilt ammonium och hämmar algtillväxt.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med zeolit från Hobby kan du på ett avgörande sätt motverka algtillväxt och säkerställa en hälsosam vattenmiljö!

Marken (Hersteller): Hobby

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Hobby Zeolit, 5-8 mm

1 kundrecension i alla språk

4,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
0 (0%)
4 stjärnor
1 (100%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder