JBL Aquadur

Mineraler för akvarier

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

JBL Aquadur är ett saltvattenkonditioneringsmedel som härdar saltvatten för att ställa in idealiska vattenvärden i sötvattensakvarier.

Natur i hemmet - hem för fiskar och växter
Fiskar och ryggradslösa djur ska känna sig lika bekväma i akvariet som i naturen. Akvarievatten som är lämpligt för biotopen skyddar akvarieinvånarna. Mineralerna i karbonathårdheten stabiliserar pH-värdet i akvarievattnet och förhindrar på så sätt att syran sjunker och att pH-värdet fluktuerar för mycket. Karbonathårdheten bör vara minst 4-5°dKH. Om värdena är för låga bör JBL Aquadur tillsättas. Om osmos eller regnvatten används är JBL Aquadur lämpligt för att tillsätta mineraler.

JBL Aquadur är en mineralblandning som innehåller både karbonathårdhet och totalhårdhet. Sammansättningen är baserad på jonfördelningen i många tropiska vatten. JBL Aquadru är idealisk för att på ett säkert sätt höja karbonathårdheten och den totala hårdheten i alla mjuka vatten. Detta ökar buffertkapaciteten, vilket stabiliserar pH-värdet och förhindrar en farlig syraförlust. Andra spårämnen, som framför allt är viktiga för de mikroorganismer som är viktiga i akvariet, gör mjukt vatten som har behandlats med JBL Aquadur till ett idealiskt startvatten för att hålla och föda upp alla sötvattenfiskar.

Fördelar med JBL-vattenbalsam
Tillsatsen av viktiga mineralsalter leder till en snabb ökning av karbonathårdheten och en stabilisering av PH-värdet. Fisken skyddas från mineralbrist och filterbakterierna kan arbeta optimalt. Konstanta vattenvärden förhindrar syrafall.

Användning
Med JBL Aquadur kan mjukt vatten justeras till önskad hårdhet, beroende på behoven hos de fiskar som ska skötas, genom att helt enkelt röra i pulvret. JBL Aquadur lämpar sig lika bra för vatten med omvänd osmos, kranvatten som mjukgjorts genom jonbyte och regnvatten. JBL Aquadur är särskilt lämplig för härdning när det ursprungliga vattnet på grund av föroreningsinnehållet måste behandlas med omvänd osmos eller jonbyte. Dessutom har vatten som behandlats med JBL Aquadur en mer gynnsam jonfördelning för de flesta tropiska fiskar än vanligt kranvatten.

Dosering
En mätsked (ca 18,75 g) höjer 100 l vatten med 2,5°d KH och 3,2°d GH. Konduktansen ökar med 210 mikrosiemens. Detaljerade instruktioner med en beräkningstabell ingår i produkten.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL Aquadur stabiliserar vattenvärdena i mjukgjort källvatten.

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL Aquadur

1 kundrecension i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
5 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

5 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 1 recensioner tillgängliga på ett annat språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder