JBL Aquadur Malawi/Tanganjika

Mineraler för akvarier

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

JBL Aquadur Malawi/Tanganyika är ett saltvattenkonditioneringsmedel som hjälper till att skapa idealiska vattenvärden i Malawi- och Tanganyika-akvarier.

Mineralerna i karbonathårdhet stabiliserar pH-värdet i akvarievattnet och förhindrar på så sätt att syran sjunker och att pH-värdet fluktuerar för mycket. Malawi- och Tanganyikasjöns vatten har, liksom många tropiska vatten, en speciell egenskap: deras karbonathårdhet är högre än den totala hårdheten. Detta beror på att sodakällorna förser sjöarna med många karbonater som är bundna till natrium och inte till kalcium eller magnesium. För artanpassad hållning och uppfödning av djur från sjöar är det lämpligt att efterlikna dessa speciella vattenvärden. Detta är enkelt möjligt med JBL Aquadur Malawi/Tanganyika.

JBL Aquadur Malawi/Tanganyika förvandlar både kranvatten och osmosvatten till idealiskt vatten för att hålla östafrikanska cichlider (Cichlidae) och den medföljande faunan (killifisk, havskatt, ryggradslösa djur) på ett sätt som är lämpligt för arten. pH-värdet justeras och buffras i det nödvändiga alkaliska området genom att öka karbonathårdheten. Detta främjar hälsa, naturlig färgprakt och lekberedskap. Fortplantningen för känsliga arter ökar.

Fördelar med JBL-vattenbalsam
Tillsats av viktiga mineralsalter leder till en snabb ökning av en artanpassad karbonathårdhet och stabilisering av PH-värdet. Välbefinnandet främjas, cichliderna stimuleras till fortplantning. Kläckningen av unga fiskar ökar och främjar deras tillväxt och färggrannhet. JBL Aquadur Malawi/Tanganyik förbereder optimala vattenvärden som i naturen.

Applikation
Med JBL Aquadur kan mjukt vatten justeras till önskad hårdhet, beroende på behoven hos de fiskar som ska hållas, genom att helt enkelt röra i pulvret. JBL Aquadur Malawi/Tanganyika lämpar sig lika bra för vatten med omvänd osmos, kranvatten som mjukgjorts genom jonbyte och regnvatten. JBL Aquadur är särskilt lämplig för härdning när det ursprungliga vattnet på grund av föroreningsinnehållet måste behandlas med omvänd osmos eller jonbyte. Dessutom har vatten som behandlats med JBL Aquadur en mer gynnsam jonfördelning för de flesta tropiska fiskar än vanligt kranvatten.

Dosering
En mätsked (ca 20 g) höjer 100 l vatten med ca 3,2° dKH. Detaljerade instruktioner med en beräkningstabell bifogas produkten.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
JBL Aquadur Malawi/Tanganyika stabiliserar vattenvärdena i ciklideakvarier!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL Aquadur Malawi/Tanganjika

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder