JBL Artemio 3, Sil

Reservdel för Artemio

80 kr 101 kr -21%

(inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 1 st.

Leverans senast torsdag, 20. juni om du beställer senast måndag klockan 00:00.

Bara 1 styck kvar på lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

 • Sil för JBL uppsamlingsskål
 • Enkel hantering
 • Hjälper till att separera Artemia.

Artikelnr.: JBL-6106300, Innehåll: 1 st., EAN: 4014162610638

Beskrivning

JBL Artemio 3 silinsatsen är en reservdel för JBL ArtemioSet och passar perfekt till JBL Artemio2 kollektionsmugg. Detta gör det enkelt att separera de kläckta nauplierna från saltlösningen när de töms från inkubatorn, så att de kan utfodras direkt eller födas upp någon annanstans.

Tack vare maskstorleken på 0,15 mm separeras den levande födan snabbt och enkelt från odlingslösningen och äggskalet. Naturligtvis är JBL Artemio 3 silinsatsen också lämplig för att separera andra typer av levande föda och även för att tina fryst mat.

För många unga djur är Artemia nauplii precis tillräckligt små för att ätas. Nykläckta Artemia nauplii är en oumbärlig levande föda för en lyckad fiskuppfödning med låga förluster. Med Artemia-ägg, till exempel JBL ArtemioPur (finns separat), kan dessa nauplii enkelt kläckas vid behov. Det animaliska proteininnehållet bidrar till optimal tillväxt och ett intakt immunförsvar. Men även kräsna fiskar och fiskar från vildfångade områden kan vara svåra att mata - levande föda är oftast det bästa sättet att mata dem. Mycket små ungfiskar måste först utfodras med encelliga organismer (paramecia) eller JBL NobilFluid tills de är tillräckligt stora för att klara av Artemia nauplii.

JBL ArtemioPur tillsätts till en 2-3-procentig odlingslösning som förberetts med ett specialsalt som JBL ArtemioSal (finns separat) och luftas väl. Artemia-nauplierna kläcks sedan efter 24-48 timmar och kan ges till fiskyngel eller uppfödas i en odlingsbassäng.

I JBL ArtemioSet:s speciellt utformade trattformade inkubator inkuberas Artemia nauplii effektivt och rationellt med stark luftning. Trattformen på inkubatorn garanterar att inga ägg kan fastna i döda hörn och att optimala kläckningsresultat uppnås. Trattens utformning som en kläckningsbehållare med integrerad avloppsventil i ett specialtillverkat stativ gör det mycket enkelt och bekvämt att ta bort de kläckta Artemia-nauplierna. Inkubatorns form som en tratt, tillsammans med den kraftfulla luftningen (luftningspump finns separat eller i JBL ArtemioSet+), möjliggör en maximal kläckning av nauplierna och därmed den mest effektiva utfodringen av fiskynglen.

Den monterade inkubatorn kan fästas på ett annat stativ med bajonett om så önskas. Luftledningen kan förlängas från ett kläckeri till ett annat. Denna praktiska luftförlängningsanordning säkerställer att flera kuvöser kan sättas upp vid olika tidpunkter för att garantera en kontinuerlig och effektiv tillförsel av känslig yngel.

Användning:
JBL ArtemioPur Artemia-ägg inkuberas i en 2-3-procentig saltlösning. Detta görs bäst med JBL ArtemioSal (finns separat). Det här specialsaltet innehåller mikroalger som startföda och ett buffertsystem för att bibehålla ett optimalt pH-värde. Kläckning görs bäst i JBL ArtemioSet. Den här kompletta uppsättningen innehåller ett specialdesignat odlingskärl och en luftningspump samt alla nödvändiga delar för en bekväm och effektiv kläckning. Fyll kärlet med 0,5 liter vatten och tillsätt 10-15 g (2 mätskedar) JBL ArtemioSal och 1-3 mätskedar JBL ArtemioPur Artemia-ägg efter behov. Med kraftig luftning och en temperatur på cirka 25 °C kläcks nauplierna på cirka 24 timmar.

Vid en lägre temperatur är kläckningstiden motsvarande långsammare. Luftning är absolut nödvändigt och säkerställer optimala kläckningsresultat samt nödvändig syretillförsel. Efter kläckningen stänger du av luftningen. Inom några minuter kommer nauplierna att samlas på botten av behållaren och de tomma äggskalen vid vattenytan. Beroende på användningsområde kan du nu sikta nauplierna med JBL Artemio3-silinsatsen på JBL Artemio2-uppsamlingsbägaren och ge dem till dina fiskar eller odla dem separat.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Den praktiska och exakt passande silinsatsen i JBL Artemio 3-silinsatsen möjliggör en okomplicerad separation av nauplii och odlingslösning och kan även användas för att tina frysta livsmedel!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL Artemio 3, Sil

Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder