JBL Artemio 4, Silkombination

Reservdel för Artemio

197 kr

(1.791 kr / kg, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Innehåll: 1 set

Leverans senast fredag, 31. maj om du beställer senast tisdag klockan 00:00.

Bara 1 styck kvar på lager

Fri frakt till Sverige från 1.099 kr.
Mer information om frakt och leverans

Egenskaper och fördelar

 • Passar perfekt till JBL Artemio
 • Enkel hantering
 • Olika maskstorlekar

Artikelnr.: JBL-6106400, Innehåll: 1 set, EAN: 4014162610645

Beskrivning

JBL Artemio 4 Silkombinationen är en reservdel för JBL ArtemioSet och passar perfekt till JBL Artemio2 insamlingskopp. Detta gör det enkelt att separera de kläckta nauplierna från saltlösningen när de töms från inkubatorn, så att de kan utfodras direkt eller födas upp någon annanstans. Tack vare de fyra siktens olika maskstorlekar sållas levande mat mellan 0,15, 0,3, 0,6 och 1 mm ut snabbt och effektivt.

För många unga fiskar är Artemia nauplii precis tillräckligt små för att ätas. Nykläckta Artemia nauplii är en oumbärlig levande föda för en lyckad fiskuppfödning med låga förluster. Med Artemia-ägg, till exempel JBL ArtemioPur (finns separat), kan dessa nauplii enkelt kläckas vid behov. Det animaliska proteininnehållet bidrar därmed till optimal tillväxt och ett intakt immunförsvar.

Men även kräsna fiskar, liksom fiskar från vildfångade områden, kan vara svåra att mata - levande föda är vanligtvis det bästa sättet att mata dem. Mycket små yngel måste först utfodras med protozoer (tofflor) eller JBL NobilFluid tills de är tillräckligt stora för att klara av Artemia nauplii. JBL ArtemioPur tillsätts till en 2-3-procentig odlingslösning som förberetts med ett specialsalt som JBL ArtemioSal (finns separat) och luftas väl. Artemia-nauplierna kläcks sedan efter 24-48 timmar och kan ges till fiskyngel eller uppfödas i en odlingsbassäng.

I JBL ArtemioSet:s speciellt utformade trattformade inkubator inkuberas Artemia nauplii effektivt och effektivt med stark luftning. Trattformen på inkubatorn garanterar att inga ägg kan fastna i döda hörn och att optimala kläckningsresultat uppnås. Trattens utformning som en kläckningsbehållare med integrerad avloppsventil i ett specialtillverkat stativ gör det mycket enkelt och bekvämt att ta bort de kläckta Artemia-nauplierna. Inkubatorns form som en tratt, tillsammans med den kraftfulla luftningen (luftningspump finns separat eller i JBL ArtemioSet+), möjliggör en maximal kläckning av nauplierna och därmed den mest effektiva utfodringen av fiskynglen.

Den monterade inkubatorn kan fästas på ett annat stativ med bajonett om så önskas. Luftledningen kan förlängas från ett kläckeri till ett annat. Denna praktiska luftförlängningsanordning säkerställer att flera kuvöser kan sättas upp vid olika tidpunkter för att garantera en kontinuerlig och effektiv tillförsel av känslig yngel.

Användning:
JBL ArtemioPur Artemia-ägg inkuberas i en 2-3-procentig saltlösning. Detta görs bäst med JBL ArtemioSal (finns separat). Det här specialsaltet innehåller mikroalger som startföda och ett buffertsystem för att bibehålla ett optimalt pH-värde. Kläckning görs bäst i JBL ArtemioSet. Den här kompletta uppsättningen innehåller ett specialdesignat odlingskärl och en luftningspump samt alla nödvändiga delar för en bekväm och effektiv kläckning. Fyll kärlet med 0,5 liter vatten och tillsätt 10-15 g (2 mätskedar) JBL ArtemioSal och 1-3 mätskedar JBL ArtemioPur Artemia-ägg efter behov. Med stark luftning och en temperatur på cirka 25 °C kläcks nauplierna på cirka 24 timmar. Vid en lägre temperatur är kläckningstiden motsvarande långsammare. Luftning är absolut nödvändigt och säkerställer optimala kläckningsresultat samt nödvändig syretillförsel. Stäng av luftningen efter kläckningen. Inom några minuter kommer nauplierna att samlas på botten av behållaren och de tomma äggskalen vid vattenytan. Beroende på användningsområde kan du nu sila nauplierna med JBL Artemio3-silinsatsen på JBL Artemio2-uppsamlingskoppen och ge dem till dina fiskar eller föda upp dem separat.

Leveransens omfattning: 1 siktkombination med 4 siktar

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
De praktiska och exakt passande siktinsatserna i JBL Artemio 4 Sieve Combination möjliggör en okomplicerad separation av nauplii och odlingslösning och kan även användas för att tina frysta livsmedel!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL Artemio 4, Silkombination

Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder