JBL ProHaru rapid

För limning

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

JBL ProHaru rapid är en snabbhäftande gel i en återförslutningsbar tub som kan användas för akvarier, terrarier och dammar.

Akvarie-, terrarie- och dammentusiaster behöver lim för många olika användningsområden som framför allt är giftfritt för djur och växter. JBL ProHaru universal och rapid har utvecklats för detta ändamål. Om du vill limma ihop dekorativa material måste du se till att den befintliga biofilmen på materialen har avlägsnats, eftersom biofilmer (hal yta orsakad av bakterier) förhindrar permanent limning. Torra, tidigare oanvända material har inga problematiska biofilmer. Ytorna som ska limmas måste vara rena, fria från damm och fett och, om de används under vatten, fria från avlagringar som biofilm, alger osv. För att limma stora ytor, applicera limmet i flera parallella remsor. Vid applicering under vatten kan vidhäftningen vara sämre än på torra underlag.

Applicering måste alltid ske utanför vattnet. Detta görs helst i ett torrt undervattenslandskap eller efter att vattennivån sänkts eller en rot eller sten avlägsnats från akvariet. Torka växten eller korallfragmentet och det avsedda området med en pappershandduk. Applicera 1-3 droppar JBL ProHaru rapid på växten eller korallfragmentet och tryck den stadigt på plats i ca 10 sekunder. Sätt omedelbart tillbaka de borttagna stenarna eller rötterna med tillhörande växter eller koraller i akvariet.

Fixering av mossor och växter
När man skapar så kallade scapes är det mycket populärt att fästa mossor och växter på rötter eller stenar för att uppnå de planerade hisnande landskapsintrycken. Sådana scapes sätts i regel först upp torrt. JBL ProHaru rapid är perfekt för detta. Applicera en eller flera remsor av JBL ProHaru rapid på den avsedda platsen (rot, sten) och tryck in mossorna eller växterna i limbädden. Håll sedan växten fuktig tills akvariet fylls på igen.

Notera
Tätning av läckor på akvariet: Observera att ett läckande akvarium utgör en säkerhetsrisk även efter att läckan har tätats, eftersom hela bindningen kanske inte längre är säker. Att täta läckan med JBL ProHaru universal ska därför endast ses som en nödåtgärd för att förhindra större vattenskador under en kort tid!

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
ProHaru Rapid limmet är perfekt för att skapa hårda landskap och för att placera korallfragment!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL ProHaru rapid

3 kundrecensioner i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
5 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

5 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 3 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

    Kunder har även köpt: