JBL ProHaru universal

För limning

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

JBL ProHaru Universal 80 ml är ett universellt lim i en återförslutningsbar tub och kan användas för akvarier, terrarier och dammar.

Akvarie-, terrarie- och dammentusiaster behöver lim för många olika användningsområden som framför allt inte är giftigt för djur och växter. JBL ProHaru universal och rapid har utvecklats för detta ändamål. Om du vill limma ihop dekorativa material måste du se till att den befintliga biofilmen på materialen är så gott som avlägsnad eftersom biofilmer (hal yta orsakad av bakterier) förhindrar permanent limning. Torra, tidigare oanvända material har inga problematiska biofilmer. Ytorna som ska limmas måste vara rena, fria från damm och fett och, om de används under vatten, fria från avlagringar som biofilm, alger osv. För att limma stora ytor, applicera limmet i flera parallella remsor. Vid applicering under vatten kan vidhäftningen vara sämre än på torra underlag.

Fixering av korallkvistar
I revakvarier finns det vanligtvis inga ytor som är täckta av växtlighet (t.ex. kalkalger). Därför fixeras korallglas med fördel på följande sätt: Hitta en lämplig fördjupning i revstrukturen där foten på grenen som ska fästas passar in. Fyll JBL ProHaru universal i fördjupningen och tryck ner grenen i den så att JBL ProHaru universal kommer ut ur fördjupningen. Jämna ut lim som har läckt ut runt grenen eller ta bort för mycket lim.

Fixering av mossor och växter
När man skapar så kallade scapes är det mycket populärt att fästa mossor och växter på rötter eller stenar för att uppnå de planerade hisnande landskapsintrycken. Sådana scapes sätts i regel först upp torrt. JBL ProHaru universal är idealisk för detta. Applicera en eller flera remsor av JBL ProHaru universal på den avsedda platsen (rot, sten) och tryck in mossorna eller växterna i limbädden. Håll sedan växten fuktig tills akvariet är fyllt.

Notera
Tätning av läckor på akvariet: Observera att ett läckande akvarium utgör en säkerhetsrisk även efter att läckan har tätats eftersom hela bindningen kanske inte längre är säker. Att täta läckan med JBL ProHaru universal ska därför endast ses som en nödåtgärd för att förhindra större vattenskador på kort sikt!

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
ProHaru universallim reparerar och åtgärdar snabbt mindre problem!

Marken (Hersteller): JBL

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för JBL ProHaru universal

4,5 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (50%)
4 stjärnor
1 (50%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder