Olibetta Natur Jord brun fin 2-3 mm

Underlag

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den fina bruna NatureSoil från Oliver Knott är en naturprodukt som tillverkas av naturliga jordarter. De formas till jordkorn och gräddas kortvarigt vid låga temperaturer för att få en stabilare kornstruktur. Oliver Knott har låtit utveckla detta förgödda aktiva substrat speciellt för växtakvarier. Jorden är förgödd och förser dina vattenväxter med alla viktiga näringsämnen som de behöver för att få lysande bladfärger, sund tillväxt och ett frodigt utseende. Med Oliver Knotts NatureSoil behöver du inte använda jordgödsel och rotgödsel när du sätter upp ditt akvarium, du slipper en komplicerad substratuppsättning och enkelt komma igång.

Den finbruna NatureSoil är lämplig för både nybörjare och avancerade användare i världen av aquascaping och växtakvaristik. Den aktiva jorden sänker vattnets hårdhet och pH-värde. Detta gör vattnet i akvariet behagligt, särskilt för akvarieväxter som föredrar mjukt och svagt surt vatten - med andra ord för de allra flesta vattenväxter som är vanliga i aquascaping och i växtakvaristik! NatureSoil är också mycket lämplig för djur i mjukt vatten i planterade akvarier, särskilt akvariefiskar och räkor, som behöver ett svagt surt pH under 7 och en låg karbonathårdhet.

De stabila granulerna i den fina bruna NatureSoil är fortfarande stabila även efter lång tid i akvariet. NatureSoil säkerställer klart vatten i akvariet och aquascape och absorberar främmande ämnen och gör dem ofarliga. Den mindre kornstorleken är perfekt som toppskikt över grövre jord eller som enda substrat i ett nanoakvarium.

Den granulära formen säkerställer att växternas rötter får tillräckligt med syre och näringsämnen och att jorden inte packas ihop. Effekten är särskilt bra om du använder NatureSoil tillsammans med ett jordfilter eller en jordflottare. Den lösa strukturen främjar också bakterieaktiviteten hos de viktiga filterbakterierna, som bryter ner föroreningar i akvariet och säkerställer ett välfungerande biologiskt system och stabilitet i vattenvärdena.

Oliver Knotts NatureSoil kan också användas som filtermedium. Den aktiva jorden utvecklar också sina positiva egenskaper i filtret.

Vilken mängd NatureSoil behöver du för ditt akvarium?

 • 60 cm: 10 liter
 • 80 cm: 15 liter
 • 100 cm: 25 liter
 • 120 cm: 30 liter

Vänligen observera: Tvätta aldrig ur aktiv jord innan du använder den i akvariet. Ett vattenbyte med hårt kranvatten kan leda till fluktuationer i vattnets hårdhet och pH-värde. Särskilt räkor kan reagera känsligt på detta. Om du vill ha räkor i ditt planterade akvarium med NatureSoil bör du därför använda osmosvatten och ett härdningssalt för mjukt akvarievatten, t.ex. SaltyShrimp Bee Shrimp Mineral GH+, om kranvattnets värden inte är lämpliga. Växter och fiskar skadas normalt inte av dessa fluktuationer.

Rubbande eller grävande fiskar som Corydoras, vissa L-malar eller abborrar bör inte hållas i ett akvarium där aktiv jord används. Här kan de gräva ner sig och permanent grumla vattnet med jordpartiklar.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Jag utvecklade min NatureSoil med stor passion. Det är enkel att använda - ingen komplicerad installation med tusentals pulver och x olika substrat, utan plug and plant: Du lägger jorden i akvariet, sprider ut den ordentligt, fuktar den och sedan kan du börja med designen.

Marken (Hersteller): Olibetta

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Olibetta Natur Jord brun fin 2-3 mm

3 kundrecensioner i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
3 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 3 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder

Kunder har även köpt:

 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder
 • placeholder