Sera med Nematol

Helande medel

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

sera med Professional Nematol är ett läkemedel för behandling av sötvattens- och havsfiskar vid angrepp av snytbaggar, hårmaskar och andra nematoder. Den kan även användas profylaktiskt.

Goda uppfödningsförhållanden är det bästa sättet att förebygga fisksjukdomar. Trots alla ansträngningar går det dock inte alltid att förebygga sjukdomar helt och hållet. Oavsett om patogenerna har introducerats genom nya bestånd/planteringar eller om andra faktorer är ansvariga för sjukdomsutbrottet krävs det i alla fall snabba och effektiva åtgärder. Sera-produkterna i serien Cure Diseases följer med behandlingen från stödjande förberedelser till själva behandlingen med specialiserade, effektiva sera-läkemedel, till rengöring och biologisk reaktivering av vattnet efter en lyckad behandling.
Fiskar reagerar generellt sett känsligt på stress, oavsett om det är på grund av transport, andra eller nya fiskar, men också på ogynnsamma miljöförhållanden i akvariet. Detta påverkar ofta fiskens immunsystem så mycket att deras försvarssystem inte längre är helt intakt. Mjölnarmsmask (Camallanus) är en rödfärgad mask som är upp till 2,5 cm lång och som suger blod från fiskens tarmvägg. Hos infekterade fiskar kan maskarna hänga ut ur anus med bakre änden upp till 10 mm. De infekterade larverna lever på substratet i upp till två veckor och tas upp av de drabbade fiskarna. Vanliga fiskarter som drabbas är ängelfiskar och andra ciklider, diskusfiskar, guppies och andra levande bärare samt laxar och havskatter. Hårmaskar (Cappillaria) är trådtunna maskar som parasiterar i fiskens tarmar. De ovala äggen med de karakteristiska propparna kan påvisas i fiskens avföring. Infekterade fiskar växer dåligt eller blir magra. Diskusfiskar och ängelfiskar är särskilt smittade. Hopperfiskar (Cyclops) är mellanvärdar för larverna av Camallanus, Capillaria och bandmaskar (Bothriocephalus acheilognathi). Eftersom fiskar äter hoppmask kan de parasitära maskarna lätt spridas i fiskbeståndet. Nematol bekämpar även oxyurider (diskusmask)

Trådfiskar, havskatter, loacher och levande björnar, särskilt yngel under de första dagarna av livet, kan vara känsliga.

Användning:
Skaka väl före användning! Tillsätt 1 ml Nematol till 40 liter akvarievatten och rör om. Om larver som fortfarande finns kvar i äggen kläcks kan de fångas upp med en andra behandling med Nematol efter cirka tre veckor. Under behandlingen ska vattnet vara väl luftat. Efter två dagar bör du byta vatten till minst 80%. Läkemedel bör i allmänhet inte överdoseras, eftersom redan försvagade fiskar kan reagera känsligare.

Obs:
UV-C-utrustning och CO2-system ska vara avstängda under behandlingen. Aktivt kol och andra absorberande filtermedier bör avlägsnas. De icke-toxiska lösningsmedel som ingår i läkemedlet bryts ned biologiskt av nyttiga bakterier. Detta sker vid syreförbrukning. Under vissa förhållanden kan grumlighet och syrebrist uppstå. För att avlägsna lösningsmedlen måste därför ett vattenbyte genomföras i slutet av behandlingen. Utfodra inte eller mycket sparsamt under appliceringen. Nematol tolereras inte av ryggradslösa djur; om det är nödvändigt bör de fiskar som ska behandlas behandlas i en karantänstank.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Med sera Nematol kan du snabbt och effektivt behandla dina fiskar mot maskar och andra nematoder, även i förebyggande syfte!

Marken (Hersteller): Sera

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Sera med Nematol

2 kundrecensioner i alla språk

4,3 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (66%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
1 (33%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

3 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder