Söll Ammoniaklarm

Vattentest för akvarium

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

Söll Organix Power Flakes
Söll BaktoKlar
Söll 21Elements

Söll 21Elements

100ml - 500ml
Beskrivning

Ammoniaklarmet från Söll är ett kontinuerligt övervakningstest för ammoniak (NH3) för salt- och sötvattensakvarier. I mitten av färgskalan finns en sensor som ändrar färg från gult och grönt till blått beroende på ammoniakkoncentrationen i vattnet. Vid korrekt användning är sensorns livslängd minst ett år. Tack vare sugkoppen är den mycket lätt att fästa.

Ammoniakalarm indikerar ammoniaknivåer så låga som 0,02 mg/L och hjälper därmed till att uppmärksamma kritiskt höga värden.

Rekommenderad användning:

Placera kortet väl synligt i akvariet. När du använder den för första gången kan det ta flera dagar för sensorn att anpassa sig till vattnet. Om det inte finns någon ammoniak i vattnet blir sensorfolien gul eller svagt gulgrön.

Ammoniakalarm känner av ammoniak i vattnet kontinuerligt med en tidsfördröjning på cirka 15 minuter (efter cirka 4 timmar om pH-värdet sjunker). Ljuskällor med en starkare röd komponent minskar analysenhetens synliga känslighet.

Det räcker med så lite som 0,02 mg/l ammoniak (NH3) för att sensorn ska bli grön.

Rengör sensorn ibland från alger med en mjuk trasa. Undvik att röra sensorn med fingrarna eftersom den skadas av hudoljor. Använd inte blekmedel, tvål eller vassa föremål för att rengöra sensorn. Vissa mediciner för akvariefiskar kan missfärga sensorn.

Marken (Hersteller): Söll

svenska recensioner skriven för Söll Ammoniaklarm