Söll Nitratavlägsnare

För rena akvarier

311 kr

(2.592 kr / kg, inkl. 25% moms. - plus fraktkostnader)

Storlek: 120g

Leverans senast torsdag, 30. mars om du beställer senast måndag klockan 09:15.

Bara 7 styck kvar på lager

Fri frakt till Sverige från 850 kr.
Information om frakt och returer

Egenskaper och fördelar

  • CO-substrat och mikrobiologisk kolonisationsyta i en och samma yta
  • Tack vare den färdiga nätpåsen som kan användas
  • Säkerställer färre vattenbyten
  • Ökar karbonathårdheten

Artikelnr.: SOE-83196, Innehåll: 120 g, EAN: 4021028188200

Beskrivning

Denitrifierande bakterier, som är beroende av syrefria (anoxiska) förhållanden, är ansvariga för nitratnedbrytningen. Dessa förhållanden kan inte skapas i konventionella filter, vilket är anledningen till att det ofta finns för mycket nitrat i vattnet. De negativa konsekvenserna är: ökad algtillväxt och ökad känslighet för sjukdomar hos akvarieinvånarna.

Nitrate Remover från Söll är lösningen för naturlig nitratreduktion i akvariet. Det patenterade filtermediet kan bilda bakterieskikt med ett visst djup, så kallade biofilmer, som har syrehaltiga och syrefria zoner.

Ett långsamt nedbrytbart stödmaterial och en snabbare nedbrytbar kolkälla. Det senare tjänar mikroorganismerna som föda (co-substrat) för deras egen metabolism. Genom konsumtion bildas porer på granulatytan, som blir större och större och ger mikroorganismerna ytterligare en kolonisationsyta. Co-substrat och kolonisationsyta möjliggör bildandet av en effektiv biofilm där en syregradient råder. På djupet finner de denitrifierande mikroorganismerna syrefattiga och därmed särskilt gynnsamma levnadsförhållanden.

Nitrate Remover från Söll ökar därmed biomassan och den metaboliska prestandan hos denitrifikationsfaktorerna i akvariet. Eftersom den mjukare biopolymerkomponenten bryts ner snabbare, fastnar inte Sölls nitratborttagare ihop. Granulatet behöver därför inte omröras, utan kan appliceras direkt i den praktiska nätpåsen.

100 g Nitrate Remover bryter ner upp till ytterligare 30 g nitrat och bidrar därmed till bättre vattenkvalitet på lång sikt.

Innehåll:

  • 60 g för 100 liter vatten
  • 120 g för 200 liter vatten
  • 300 g för 500 liter vatten

Nitratavlägsnaren ökar också vattnets karbonathårdhet.

Marken (Hersteller): Söll

Frågor & svar om Söll Nitratavlägsnare

Få specifika svar från kunder som har köpt den här produkten.

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Söll Nitratavlägsnare

Liknande produkter: