Anubias Anubias barteri var. barteri

Caladium-bladig Spjutblad

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den mycket lättskötta Anubias barteri var. 'barteri', det bredbladiga spjutbladet, kommer från Afrika. Den blir 20 till ca 40 cm hög och passar perfekt för montering på rötter eller stenar i mellangården och tål mjukt till hårt vatten.

Ursprungsformen för många sorter är det bredbladiga spjutbladet Anubias barteri var. 'barteri' från Afrikas djungelströmmar. De fasta mörkgröna bladen på denna långsamt växande, robusta och ganska krävande akvarieväxt är inte ens växtätande fiskar beredda att nafsa på dem. Denna Anubias behöver inte mycket ljus.

Anubias barteri var. 'barteri' växer som en perchande växt. Dess rhizom (den gröna, tjocka rotstocken) växer dock inte alltid krypande längs substratet, utan kan ibland växa uppåt. Rhizomen planteras inte tillsammans med Anubias eftersom den kan ruttna i jorden. Det betyder att det är bäst att binda eller limma fast det bredbladiga spjutbladet på en akvarierot eller en dekorativ sten. Om du bara täcker de lätta rötterna som växer på sidorna med grus eller jord kan du också odla Anubias på botten, bara rotstocken måste sticka ut ur gruset eller jorden.

Akvarieväxten, som blir 20-40 cm hög, är perfekt i mitten av höga akvarier. Den lättskötta Anubias barteri var. 'barteri' är inte kräsen när det gäller vattenvärden och växer ganska bra även i svagt ljus. På grund av den obehagliga smaken anses Anubias vara persikoskyddad.

Förökningen av det bredbladiga spjutbladet är lika enkel som skötseln: Klipp av en bit med två blad och knyt ihop den. Klart.

Du kan också köpa den här växten som ett XL-exemplar. Den här stora moderplantan är ett särskilt imponerande exemplar av Anubias barteri var. 'barteri'.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Med snabbklistret Gel ProHaru Rapid från JBL kan du enkelt och snabbt fästa dina bredbladiga Anubias på dina akvarierötter.

Herkunft: Afrika
Schwierigkeitsgrad: Easy
Placering: Mittelgrund
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Tillbehör
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias barteri var. barteri

4 kundrecensioner i alla språk

4,6 av 5 stjärnor
5 stjärnor
9 (90%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
1 (10%)

10 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 4 recensioner tillgängliga på andra språk.


Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder