Anubias Echinodorus quadricostatus "magdalenensis".

Dvärg svärd växt

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Den relativt lättskötta dvärgsvärdväxten Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' från Sydamerika finns också i handeln som Helanthium bolivianum quadricostatus. Den gillar mjukt och hårt vatten. Rosettväxten, som växer från 5 till ca 10 cm, kommer verkligen till sin rätt i akvariets förgrund.

Den dvärgsvärdiga växten Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' har under tiden tilldelats ett nytt släkte och kallas nu Helanthium bolivianum 'quadricostatus'. Den är ganska liten, 5-10 cm, och passar därför utmärkt som förgrundsväxt. Dess ljusgröna blad lyser bokstavligen i akvariet.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' förökar sig via utlöpare och gör förgrunden i akvariet riktigt tät med tiden. Utlöparna kan också klippas av för riktad förökning och planteras om.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' är en rotätare och behöver rotgödsel i akvariet eller substratgödsel. Den växer bra och utlöparna gör snabbt gräsmattan mycket tät. Om de enskilda bladen tar för mycket ljus från varandra blir de högre.

Echinodorus quadricostatus 'magdalenensis' tål mjukt till hårt vatten, den behöver inte nödvändigtvis extra koldioxidgödsling, men den växer bättre med extra koltillförsel. Medelstarkt ljus är tillräckligt för god tillväxt.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:
Dvärgsvärdväxten är ganska lätt att sköta, men du måste klippa tillbaka dess utlöpare lite då och då så att den inte sprider sig okontrollerat i förgrunden av ditt akvarium och så att gräsmattan inte blir för tät.

Herkunft: Amerika
Schwierigkeitsgrad: Normal
Marken (Hersteller): Anubias
Information om Våra Växter
Produktvideo

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Anubias Echinodorus quadricostatus "magdalenensis".

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
1 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

1 recension

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder