Dupla Scaper's Juice Iron 24

Växtgödsel

SlutsåldProdukten finns inte längre i vårt sortiment

Beskrivning

Dupla Scaper's Juice Eisen 24 är ett gödselmedel med järnkomplex som passar för starkt planterade akvarier och för gödsling av vattenväxter i sötvattensakvarier.

Hälsosamma och magnifika växter i akvariet tjänar inte bara betraktarens öga. Deras magnifika tillväxt ger akvarieborna gömställen och fungerar också som en värdefull syrgasleverantör. För att växa behöver växter en ljuskälla för fotosyntesen, ett näringsrikt substrat, en kolkälla och en tillförsel av mikro- och makronäringsämnen. Dupla Scaper's Juice-gödslingssystemet har utvecklats speciellt för akvarieväxternas behov och bygger på en kombination av tre kompletterande gödselkomponenter. De särskilda kraven för aquascaping eller växtdominerade akvarier beaktas: Högt växtbestånd, mycket ljus, CO2-gödsling, få fiskar och ett särskilt högt näringsbehov.

Dupla Scaper's Juice Iron 24 är ett järnkomplexgödselmedel som förutom grundgödsel innehåller växtanvändbart järn samt andra viktiga spårämnen som mangan, koppar, nickel, zink, tenn och jod. Järn är inte bara ett viktigt spårämne för växter utan för alla levande organismer. Växter behöver järn för att bilda ferrodoxin, som spelar en viktig roll i fotosyntesen. Utan järn som spårämne kan växterna inte bilda det viktiga klorofyllet och ta hand om det: bladen blir gula. I akvariet är en järnhalt på mellan 0,1 och 0,2 mg/L optimal för vattenväxter och bör kontrolleras regelbundet. En daglig dosering av Iron 24 säkerställer kraftig växttillväxt, förebygger bristsymptom och förhindrar missbildningar av växternas blad. Den idealiska näringskombinationen för akvarieväxter främjar både deras tillväxt och utseende genom en långsiktigt effektiv näringskombination. Den är rik på växttillgängligt järn och innehåller de viktigaste spårämnena för att förebygga brist på järnkloros. Dupla Scaper's Juice kan kompletteras med andra gödselmedel som Kalium 24 och N/P 24.

Sparsam användning: 1 droppe per 50 liter akvarievatten ökar järnvärdet med 0,02 mg/l, 1 ml/100 l ökar järnhalten med 0,2 mg/l. 20 droppar motsvarar ungefär 1 ml.

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Dupla Scaper's Juice Iron 24 är idealisk för rödaktiga, röda och rosa vattenväxter, särskilt för att ge dem en optimal tillförsel av järn och möjliggöra en magnifik växttillväxt!

Marken (Hersteller): Dupla

svenska recensioner skriven för Dupla Scaper's Juice Iron 24

Liknande produkter:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kunder har även köpt:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder