Sera ectopur

Helande medel

SlutsåldTillverkas inte längre

Liknande produkter:

Sera Micron Nature 50ml
Sera Artemia-Mix
Sera aquatan

Sera aquatan

50 ml - 5L
Beskrivning
Sera ectopur är en syrefrigörande saltblandning för vård och behandling av yttre sjukdomar hos akvariefiskari i sötvattens- och trädgårdsdammar.

Goda uppfödningsförhållanden är det bästa skyddet mot sjukdomar hos fisk. Trots alla ansträngningar går det dock inte alltid att förebygga sjukdomar helt och hållet. Oavsett om patogenerna har introducerats genom nya bestånd/planteringar eller om andra faktorer är ansvariga för sjukdomsutbrottet krävs det i alla fall snabba och effektiva åtgärder. Sera-produkterna i serien Cure Diseases följer med behandlingen från stödjande förberedelser till själva behandlingen med specialiserade, effektiva sera-läkemedel, till rengöring och biologisk reaktivering av vattnet efter en lyckad behandling.
Fiskar reagerar generellt sett känsligt på stress, oavsett om det är på grund av transport, andra eller nya fiskar, men också på ogynnsamma miljöförhållanden i akvariet. Detta leder ofta till att fiskens immunförsvar påverkas så mycket att det inte längre är helt intakt. Detta visar sig vanligtvis i form av sjukdomar som ektoparasiter, bakterier och svampinfektioner, eftersom den stressade fisken är särskilt mottaglig för sådana saker och dessutom utsätts för ytterligare stress på grund av en sjukdom. Här kan man uppnå en effektiv behandling med sera ectopur. sera ectopur är en saltblandning som frigör syre och som förbereder vattnet för medicinska behandlingar och stöder deras effektivitet tack vare det aktiva syret. Dessutom har den en vårdande effekt vid stress och vid behandling av yttre sjukdomar hos fiskar som ektoparasiter, bakterier och svamp.

Det frigjorda syret har en rengörande effekt och underlättar andningen. Särskilt vid nödvändig läkemedelsbehandling stöder saltet regenerationen av de nybildade slemhinnorna och aktiverar därmed kroppens eget försvar mot parasiter eller patogener på huden så att de stöts bort.

Det syre som frigörs har en renande effekt och underlättar andningen.

Rekommenderad dosering
5 g (motsvarande ungefär en hög tesked) fördelas jämnt över 25 liter vatten

Sera ectopur används vid:
- Stress
- sjukdomssyndrom
- för att stödja en läkemedelsbehandling (om inget annat anges på läkemedlet)
- för regenerering

Dosen kan anpassas efter situationen.sera ectopur kan också användas för ett så kallat saltbad. För detta bör den nödvändiga mängden salt lösas upp i en behållare med akvarievatten i förväg. Den mängd salt som tåls av respektive fiskart bör dock inte överskridas!

Vår expert Oliver Knott rekommenderar:

Med sera ectopur kan du förbereda en nödvändig läkemedelsbehandling på bästa sätt så att dina värdefulla fiskar snart kan susa genom akvariet igen!

Marken (Hersteller): Sera

Erfarenheter från våra kunder

svenska recensioner skriven för Sera ectopur

2 kundrecensioner i alla språk

5,0 av 5 stjärnor
5 stjärnor
2 (100%)
4 stjärnor
0 (0%)
3 stjärnor
0 (0%)
2 stjärnor
0 (0%)
1 Stjärnor
0 (0%)

2 recensioner

Vi har inga recensioner på svenska ännu, men vi har 2 recensioner tillgängliga på andra språk.